изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:33 EEST
Правителството отмени Постановление №208 на Министерски съвет от 2016 г. (ОБЗОР)    
Новини София. Правителството отмени Наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, приета с ПМС 208/2016. На извънредното заседание на кабинета беше отменено и Решение №173/2017 за одобряване на изменената рамка на Национален механизъм за изпълнение на ангажиментите на Република България по презаселване, одобрена с РМС 263/2016 г.


На заседанието бе посочено, че в сегашния си вид Наредбата на практика не функционира, тъй като не съдържа ясни критерии и изисквания за социалната и културната интеграция на мигрантите. В основните мотиви на решението е посочено, че това създава редица проблеми и генерира напрежение в населените места, особено за кметовете, които следва да изпълняват изискванията на нормативната уредба и, едновременно, да се съобразят с възникващите обществени нагласи.
Решението бе съобщено пред журналисти от министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев. Той обясни, че служебният кабинет се е обединил около това, че трябва да бъде разработен действащ механизъм за интеграцията на чужденците, които са получили убежище или международна закрила у нас. По думите му няма координиращо звено на национално ниво, което да следи за всеки един етап, от процеса на интеграция. Той уточни, че е имало и някои пропуски, свързани с критериите за това доколко лицата изпълняват критериите за интеграция.
От своя страна служебният вътрешен министър Пламен Узунов допълни, че до 7 април трябва да приемат нова наредба, която да отчете международните правни норми, да въведе ясни критерии за интеграция и да гарантира спокойствие и сигурност в страната. „Действията ни са напълно съгласувани с президента Румен Радев“, уточни още той.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Правителството отмени Постановление №208 на Министерски съвет от 2016 г. (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди