изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:57 EEST
ДВОЙКАТА МЕЧКИ ОТ ЗООПАРКА В ДОБРИЧ СЕ РАДВАТ НА ЛЮБОВТА СИ СЛЕД ЗИМНИЯ СЪН    
Екология Двойката кафяви мечки Берна и Костадин от зоопарка в Добрич отново се радват на любовта си, след като няколко месеца спаха зимен сън. Коцето, който за първи път изпадна в летаргия, откакто е в Центъра за защита на природата и животните, се събуди пръв. Малко по-късно го последва неговата любима.


След дългата диета в студеното време мечките сега похапват ябълки, моркови, цвекло, портокали, целина и, ако се намерят, по-евтини краставици, поясниха от зоопарка. По-късно те ще започнах да похапват и месо.
Двойката радва посетителите на зоопарка. Те се надяват, че след като миналото лято се състоя „сватбата” между Берна и Костадин, скоро двойката може да се сдобие и с малки.
В зоопарка започва пролетна акция за почистване на домовете на животните и на зелените площи от нападали дървета. Децата от помощното училище "Д-р Петър Берон" вече засадиха млада елхичка в двора на кенгуруто Барни и Кен, допълниха от зоологическата градина.
Берна се "влюби" в Костадин, който пристигна в Добрич от зоологическата градина в Плевен. Двете мечки дълго време се радваха на взаимната си компания през ограда. През лятото на миналата година в присъствието на специалисти от родния зоопарк на булката в швейцарската столица Берн се състоя и тяхната „сватба”, като двамата бяха събрани в един двор.
Центърът за защита на природата и животните, който се простира на площ от 160 декара, е изграден по българо-швейцарски проект и е първата лицензирана зоологическа градина в България. Много от животните са дарение от зоопаркове в Швейцария. НДТ
 


Сходни връзки

ДВОЙКАТА МЕЧКИ ОТ ЗООПАРКА В ДОБРИЧ СЕ РАДВАТ НА ЛЮБОВТА СИ СЛЕД ЗИМНИЯ СЪН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди