изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:07 EET
ТЪРСЯТ НАЕМАТЕЛИ ЗА ПЛАЖОВЕТЕ В КРАНЕВО И БАЛЧИК    
ТуризъмЦентралният плаж в Кранево е обявен за отдаване под наем чрез търг с тайно наддаване, който ще се проведе в Министерство на туризма на 21 април. Крайбрежната площ е малко над 30 декара, като активната ивица представлява около 26 декара.

От активната площ на морски плаж „Кранево - централен“ са изключени обекти на инфраструктурата – пешеходни алеи, спортни площадки и съоръжения, бетонова площадка, стълба и подпорна стена. Плажът е с дължина на бреговата линия 482 метра. Заявления за участие в търга ще се приемат до 20 април. Наддаването е на следващия ден от 11:00 ч. и ще започне с начална цена без ДДС 39 428,75 лв. Срокът за ползване ще е 5 години.
Повторен търг се организира и за Нов плаж – Балчик, който ще се проведе на 7 април за отдаването му под наем за пет години.  Общата му площ е малко над пет декара, като активната част представлява около декар и половина, бреговата линия е 67 метра. Наддаването ще започне от цена 2 089, без ДДС, съобщават от Министерство на туризма. 
По отношение на Балчик – централен плаж от ведомството уточняват, че има висящ съдебен спор. На 6 март със заповед на министъра е обявен спечелилият участник в търга – това е варненското дружество „Интерпрайд”, което е  предложило наемна цена малко над 82 хиляди лева за година и цена за ползване на чадър и шезлонг, съответно за шест и пет лева. До търга бяха допуснати още три фирми – от Балчик, Хасково и Варна.  ндт



 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ НАЕМАТЕЛИ ЗА ПЛАЖОВЕТЕ В КРАНЕВО И БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди