изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:12 EEST
Отново протест в мина Оброчище    
Икономика

Миньорите са недоволни от репресии спрямо техни колеги и от забавянето на ваучерите за храна. Не е подписан и колективен трудов договор.



Миньорите от мангановия рудник Оброчище отново протестират, научи Дарик. 22 работници от първата смяна са слезли в мината и отказват да излязат. Те са обявили и гладна стачка. Миньорите от втората смяна също не работиха днес, те стояха в двора на предприятието.

Работниците са недоволни, че февруарските им заплати са закъснели, не са получени и ваучерите им за храна. Днес в късния следобед възнагражденията са били преведени, но не и ваучерите.

Хората протестират и заради репресии, по думите им, спрямо техни колеги от други региони на страната, които работят в мината. Те ползвали квартири, чийто наем е заплащан от работодателя. От „Евроманган“ обаче не са платили наемите, в квартирите е спрян и токът.

Миньорите негодуват и от това, че няма с кого да подпишат колективен трудов договор, за който те се договориха в подписаното с ръководството споразумение в края на първата стачка преди десетина дни.

Работниците казват, че няма да започнат работа, докато исканията им не се изпълнят.  https://dariknews.bg
 


Сходни връзки

Отново протест в мина Оброчище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди