изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:24 EEST
Близо 14 000 лева са събрани за лечението на Дани    
Общество 33-годишната майка от Генерал Тошево е с онкологично заболяване. Благотворителни инициативи събраха близо 14 000 лева за лечението на 33-годишвана Даниела Василева от Генерал Тошево, която е с онкологично заболяване. През миналата седмица бе проведен благотворителен концерт с участието на различни формации от града, оркестър „Приятели” и Галина Дурмушлийска. Сумата от покани и от дарителската кутия във вечерта на концерта е 5045.18 лева.

От базара в читалището са събрани 2239,60 лева. От дарителски кутии, поставени на различни места в Генерал Тошево, събраната сума е 5731.80 лева. Благотворително ретро парти в клуб „Емоция” събра 889.20 лева за лечението на Дани.
Даниела Иванова Василева е на 33 г. от гр. Генерал Тошево. Младата жена има семейство и 5 годишно момченце, което се нуждае от нея. Всичко започва през 1998 г., когато тя е едва на 15г. и лекарите й поставят най-коварната диагноза - рак (сарком на Юинг). След проведено лечение - операция и химиотерапии, създава семейство и се ражда синът й. През септември 2014 г. се появява болка в ръката. Правят й биопсия на костта на ръката и излизат данни за Дистрофична калциноза. На 09.08.2016г. й е направена биопсия на тъканта с данни за хистологично доказан нискостепенен фибромиксоиден сарком (тумор на меките тъкани).Тогава е насочена за химиотерапия и бифосфонатно лечение от което няма голяма промяна в състоянието й. Благодарение на средствата, събрани от дарения, Даниела успя да постъпи в Университетска болница „Йедитепе” в Истанбул. Направени са й всички необходими изследвания, скенер и биопсии. Резултатите са готови и становището на специалистите е, че преди да се пристъпи към същинското лечение, организмът на Диди трябва да се подсили. Някой показатели трябва да се подобрят, като за целта са и предписани лекарства, хранителна диета и грижи, които семейството и полага, спазвайки стриктно препоръките на лекарите.
ндт



 


Сходни връзки

Близо 14 000 лева са събрани за лечението на Дани | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди