изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:30 EEST
Започна eлектронният прием в детските ясли    
НовиниУспешно стартира първият електронен прием на заявления за детските ясли в Добрич, съобщиха от общинската администрация. В първите 30 мин. бяха регистрирани 70 заявления за прием. Към 15:30 регистрираните заявления бяха 147. Средното време за регистрация на заявление е 2 минути. 92% от заявленията са регистрирани по електронен път.


С въвеждането на електронния прием община Добрич предложи още една нова електронна услуга за гражданите на общината и улесни родителите при кандидатстване в детските заведения на общината. С едно заявление се кандидатства за всички желани детски заведения. Регистрацията може да бъде направена в удобно за родителя време дори от мобилния телефон.
За родителите, които нямат възможност да регистрират заявление по електронен път, могат да направят регистрация на място в избрана от тях детска ясла.
Услугата се предлага за първи път и има  за цел да улесни родителите при записване на децата в желаното детско заведение, обясняват от Общината. Новата услуга може да се използва от началната страница на сайта на Община Добрич www.dobrich.bg  в Рубриката „Прием в детските заведения“.  Помощ в попълването на модула родителите могат да получат като изтеглят ръководството за потребители.
Осем са детските ясли в Добрич.
За регистрация е необходим документ за самоличност. Системата ще е отворена за регистрации и редакции на заявления до 30 май, включително. На 10 юни трябва да бъдат обявени резултатите от класирането. Записването ще продължи от 11 до 20, включително. Предвижда се всяко следващо класиране да се извършва ежемесечно при наличие на свободни места.
Класирането при приема на деца в детските ясли се осъществява на база на точкова система, според различни критерии. С най-много точки са близостта на детската ясла до дома, както и деца – сираци или полусираци, както и близнаци, тризнаци и пр.
За първи път през март успешно стартира електронният прием на деца в детските градини. До момента са регистрирани 441 деца. НДТ
 


Сходни връзки

Започна eлектронният прием в детските ясли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди