изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:00 EEST
СУ „Д. ТАЛЕВ” СЪБРА РЕКОРДНИТЕ 11 000 ЛЕВА ЗА КАБИНЕТ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ    
ОбразованиеРекордна сума от 11 000 лева събра СУ "Димитър Талев" в Добрич за оборудването на кабинет по природни науки. Това стана преди дни по време на 22-ия благотворителен бал на учебното заведение. Инициативата, която се превърна в дългогодишна и обичана традиция, събра на едно място родители, преподаватели и общественици.

Каузата на тазгодишния бал бе събирането на средства за направа и дооборудване на специализиран кабинет по природни науки. Нуждата от този кабинет е провокирана от желанието на самите ученици да обогатят знанията си за процесите в природата, взаимодействието между различни химични елементи и връзката на човека с околната среда чрез прилагането на експерименти и нагледни примери в урочната работа. Идеята бе подета още миналата учебна година, така че вече част от оборудването е закупено.  Благодарение на щедрите съмишленици за каузата на училището бяха събрани рекордните 11 000 лева. Огромно е желанието на всички от новата учебна година талевци да се обучават в модерен кабинет, в който ще съчетават практическата и експериментална работа с иновативните  3D модерни технологии.
Приятелите на СУ "Димитър Талев" от Лайънс клуб–Добрич, им бяха подготвили специален подарък, който ще позволи от септември учениците от I до III клас да бъдат включени в пилотно изследване за замерване на костната структура и опасността от гръбначни изкривявания с цел превенция и профилактика.
За пореден път талевци и техните приятели се обединиха заедно, за да „направят света на децата по-добър и по-красив“. НДТ
 


Сходни връзки

СУ „Д. ТАЛЕВ” СЪБРА РЕКОРДНИТЕ 11 000 ЛЕВА ЗА КАБИНЕТ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди