изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:08 EEST
УТВЪРДЕН Е ПЛАН-ПРИЕМЪТ ЗА СЛЕДВАЩАТА УЧЕБНА ГОДИНА    
ОбразованиеСъс заповед на началника на Регионалното управление по образование в Добрич е утвърден план-приемът за училищата в областта за следващата учебна година.


Със заповедта се утвърждава държавният план-прием в VIII клас, за общинските профилирани и професионални  гимназии, за паралелките с профилирана подготовка в средните училища  и тези с професионална подготовка в средните училища и за професионалните паралелки.
Според план-приема, в община Балчик ще има една паралелка „Хуманитарни науки” в СУ „Христо Ботев”. В СУ „Хр. Смирненски” в с. Оброчище, ще има една паралелка „Работник в  заведенията за хранене и развлечения” и една паралелка „Готвач”. Професионални паралелки „Техник-растениевъд”, „Фермер”, „Икономист”, „Агроном”, „Дизайн”, „Агроеколог” предлагат учебните заведения в Генералтошевско.
В ЕГ „Гео Милев” ще има по три паралелки с немски и с английски език. Профилите в ПМГ „Иван Вазов” ще са математически, софтуерни и хардуерни продукти и природни науки, а в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – „Хуманитарни науки” и „Икономическо развитие”.
В СУ „Св. Кл. Охридски” ще има профили „Музика” и „Изобразително изкуство”, както и професионална подготовка за танцьор. 
Утвърден е и план-прием в една паралелка в V клас с 26 ученици, както и приемът в IX клас в професионалните гимназии, в профилирани и непрофилирани паралелки в средните училища, и в паралелките за придобиване на професионална квалификация. НДТ
 


Сходни връзки

УТВЪРДЕН Е ПЛАН-ПРИЕМЪТ ЗА СЛЕДВАЩАТА УЧЕБНА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди