изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:04 EET
РАКЪТ ОТНЕ ДИДИ ОТ 6-ГОДИШНИЯ Й СИН    
Общество 33-годишната Диди от Генерал Тошево изгуби битката с рака. Тя е починала в сряда в дома си. Така и не успя да започне лечението в Турция, за което приятели и непознати от страната и чужбина събираха пари чрез благотворителни инициативи. Коварната болест остави без майка сина, който преди броени дни навърши шест години, а съпруга й – без любимата жена.


Всички близки са в шок.
33-годишната Даниела Иванова Василева от гр. Генерал Тошево бе с диагноза рак (сарком на Юинг). След проведено лечение - операция и химиотерапии, създава семейство и се ражда синът й. През септември 2014 г. се появява болка в ръката. Правят й биопсия на костта на ръката и излизат данни за Дистрофична калциноза. На 09.08.2016г. й е направена биопсия на тъканта с данни за хистологично доказан нискостепенен фибромиксоиден сарком (тумор на меките тъкани).Тогава е насочена за химиотерапия и бифосфонатно лечение от което няма голяма промяна в състоянието й. Благодарение на средствата, събрани от дарения, Даниела успя да постъпи в Университетска болница „Йедитепе” в Истанбул. Направени й бяха всички необходими изследвания, скенер и биопсии. Поставената там диагноза бе остеосарком. Становището на специалистите бе, че преди да се пристъпи към същинското лечение, организмът на Диди трябва да се подсили. Бяха й предписани лекарства, хранителна диета и грижи, които семейството й полагаше, спазвайки стриктно препоръките на лекарите.
Жестоката болест обаче я отне твърде преждевременно от семейството й.
Погребението бе вчера.
НДТ поднася съболезнования на семейството и близките на Диди.
 


Сходни връзки

РАКЪТ ОТНЕ ДИДИ ОТ 6-ГОДИШНИЯ Й СИН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РАКЪТ ОТНЕ ДИНИ ОТ 6-ГОДИШНИЯ Й СИН
Автор: Anonymous да 2017-04-07 @ 21:18 EEST
Диди- а не Дини!!! Момченцето-на 03.04.2017г. с
тана на 5год. !!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди