изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:10 EET
ОГРОМНИ яйца красят центъра    
НовиниГигантски писани яйца придават празнична атмосфера на центъра на Добрич в навечерието на Великден. Те са изрисувани от децата на Добрич с цветни пролетни мотиви и обагрят зелените площи на пешеходния площад „Свобода“, съобщават от общинската администрация. Яйцата са стиропорни с гипсова шпакловка. Едните са високи метър и половина, а другите 90 сантиметра.

Рисувани са с акрилни бои, предоставени от Общината, сподели Румяна Стоянова, която ръководи Школата по изобразително изкуство при народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ Нейните възпитаници са изрисували четири от яйцата с великденски и пролетни мотиви. 20 деца на възраст от 5 до 19 години са творили в продължение на седмица.

Авторите, пресъздали пролетния дух върху гигантските яйца са също възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ с преподавател Мария Попова и клубовете на Младежкия център  - ателие „Стела и Дара“ с ръководители Стела Славова и Дарина Стаматова, Детска школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова и ателие „Палитра“ с ръководител Галина Върбанова.
Добрич посреща пролетните празници – Лазаровден, Цветница и Великден, с интересна културна програма, предназначена за гражданите и гостите на града.
С богатата програма от събития Община Добрич пожелава светъл празник на жителите на града. НДТ
 


Сходни връзки

ОГРОМНИ яйца красят центъра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди