изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:12 EEST
БЕТОННИ СТЪЛБИ В ГРАДСКИЯ ПАРК СТАВАТ СЦЕНА НА ТВОРЧЕСКИ ИДЕИ    
НовиниДни на отворени врати ще проведе през май в Добрич и Балчик Областният информационен център (ОИЦ), съобщи директорът му Геновева Друмева. На тях ще бъдат представени успешни проекти, финансирани от Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие. В инициативата ще бъдат включени представители на общини, училища, доставчици на социални услуги.


Проявите са част от националната кампания на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ под наслов „Заедно за Европа“.
В областния център в Добрич вече получават рисунки и фотографии за обявения сред учениците от региона конкурс „Европа в моя регион, през моите очи“. Екипът на ОИЦ търси житейски истории, които разказват за положителното отражение върху живота на хора от областта на реализирани със средства от Европейския социален фонд проекти. Задачата, която си е поставил, е в кратки разкази със снимки да бъдат показани поне четири такива истории. Те ще бъдат публикувани в електронна книга, заедно с други от цялата страна, обясни Геновева Друмева.
В програмата на „Заедно за Европа“ е включена и нова инициатива – „Цветовете на Европа в Добрич“. Да се включат с рисунка на улично пространство в града ще бъдат поканени деца и ученици от областния център.
Заключителното събитие „Заедно за Европа“ ще бъде на 13 май. Тогава ще бъде организирано спортно-образователно съревнование между осев отбора от различни училища. Ще се организира и стрийт арт изкуство в градски условия „Стъпки под дъгата“. Идеята е сиви бетонни стълби в градския парк „Свети Георги“ да се превърнат в сцена на творчески идеи и вдъхновение на участниците, които да преобразят част от градското пространство, като го наситят с цветове, послания и вдъхновение. НДТ


 


Сходни връзки

БЕТОННИ СТЪЛБИ В ГРАДСКИЯ ПАРК СТАВАТ СЦЕНА НА ТВОРЧЕСКИ ИДЕИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди