изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:24 EEST
ВЛАСТИТЕ ИЗПИТВАТ ЗАТРУДНЕНИЕ ДА ЛИШАВАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ ОТ ШОФЬОРСКА КНИЖКА    
Ред и сигурност„Изпитваме затруднения при превеждане в изпълнение на наказания от рода „лишаване от право да се управлява моторно-превозно средство“ за чужди граждани, основно румънски и турски шофьори”, заяви пред журналисти окръжният прокурор Пламен Николов.

Причината за това е, че Конвенцията, която е приета на основание договора за ЕС, все още не се прилага между страните – членки и не може българските власти да изпращат влезлите в сила присъди на българските съдилища за изпълнение директно на компетентните органи на другите държави – членки на ЕС, които да контролиран правото да се управлява МПС. Турция, откъдето са голяма част от нарушителите, въобще не е член на ЕС и там е още по-трудно, посочи овинителят.
„Има пътно-транспортни произшествия, има доказана вина на чужд шофьор. Той е управлявал автомобила със свидетелство за управление, което е издадено от неговата държава. Влиза в сила осъдителна присъда спрямо него и ние изпитваме затруднение какво да правим с това свидетелство за управление, тъй като понякога наложените наказания са за по няколко години”, посочи Николов.
Става въпрос за около 20 такива случая. Основните места, на които се случват катастрофите с чужди граждани, са  пътят Дуранкулак – Каварна- Варна, както и Кардам -Добрич - Варна. Това са основните места, на които се случват катастрофите с чужди граждани. НДТ


 


Сходни връзки

ВЛАСТИТЕ ИЗПИТВАТ ЗАТРУДНЕНИЕ ДА ЛИШАВАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ ОТ ШОФЬОРСКА КНИЖКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди