изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:42 EET
НАД 700 ДРЪВЧЕТА БЯХА ЗАСАДЕНИ В ШАБЛА ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА    
ЕкологияОколо 100 доброволци взеха участие в залесителната кампания, организирана в община Шабла по повод седмицата на гората. В акцията се включиха общински служители, ученици от СУ „Асен Златаров” – гр. Шабла, скаутски клуб „Ястребите“,  Общинска браншова пчеларска организация, мотоклуб „Деца на изгрева“, Център за социална рехабилитация и интеграция, Общинска администрация, Зелен образователен център, Държавно ловно стопанство - Балчик и активни граждани.


Дръвчетата бяха осигурени от „Екоколект” АД, ДЛС – Балчик и gorata.bg. Повечето от учениците признаха, че това е и първият им урок как се сади дръвче. Всички те получиха рекламни тениска и шапка от „Екоколект“ АД, които са съорганизатори на инициативата.
Новозасадената гора е върху общински терен, находящ се в близост до Фар „Шабла”, на площ от около 6 декара и ще обогати зелената система на общината с още 370 броя червен дъб, 200 броя бряст, 130 броя черен бор и 50 броя гледичия.
За производството на 1 тон хартия се отсичат 13 дървета, влагат се 31 780 литра вода и 2,5 барела петрол. Дървесината е източник на енергия за отопление, ценен строителен материал, ресурс за производство на мебели. В същото време дърветата шумоизолират и пречистват въздуха, който дишаме. Те формират горските екосистеми, служат като местообитание на много видове и продуцират кислород. За да можем да ги използваме като ресурс, следва да се погрижим за тяхното възпроизводство чрез залесителни мероприятия и рециклиране на материалите, произведени от тях. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 700 ДРЪВЧЕТА БЯХА ЗАСАДЕНИ В ШАБЛА ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди