изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-01 @ 00:51 EET
ИДЕИ ЗА ОБЩНОСТ И ГРАЖДАНСКО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ В КОНФЕРЕНЦИЯ    
Образование Третата национална ученическа конференция по гражданско образование "Семейство-училище-общество" се проведе в петък и събота в Добрич. Организатор бе училището по изкуства СУ "Свети Климент Охридски", със съдействието на Регионалното управление по образование и Община град Добрич.

"Ние сме така създадени, че трябва да членуваме в отделни групи, наречени общество. Нашето общество в момента е град Добрич - каза при откриването на конференцията кметът Йордан Йорданов. - Моят апел към всички млади хора е да създават своите групи, своите общества, да членуват в тях, да бъдат активни и да постигат своите цели, заедно с тези общества". Градоначалникът посочи, че Добрич нямаше да е това без младите хора, без хората, които искат да се развиват и в същото време изразходват енергия, за да го има нашият град, нашата държава.
"Самият факт, че този форум съществува, означава, че училищната общност е осъзнала нуждата да възпитава критичното мислене у учениците - каза в приветствието си директорът на СУ "Св. Климент Охридски" Маргарита Манева. - Ние – вашите преподаватели и ръководители, сме горди, че възпитаваме у вас гражданската позиция. Конференцията даде негласна подкрепа на всички ученици да изразяват своето собствено мнение, но и да поемат отговорност за своите действия. Като директор на училището по изкуства искам да ви кажа, че изкуството е една от добродетелите на нашето гражданско общество. Изкуството е нещо, което възпитава добри хора". 
Конференцията "Семейство-училище-общество" се провежда за трета поредна година, като от миналата година е национална. Целта на форума е да покаже как гражданското образование в училище формира гражданско знание, навици и добродетели, как младите хора са готови да участват в социални дейности за благото на обществото, как преподавателите по различните предмети интегрират в учебните програми фундаментални идеи и дейности така, че младите хора да бъдат ефективни и отговорни граждани. Тази година към конференцията имаше огромен интерес -кандидатстващите работи бяха 250 от 47 населени места.  Допуснатите за участие бяха 107 от 20 населени места. В състезателната част участваха есета, приказки, презентации, рисунки, драматизации. НДТ
 


Сходни връзки

ИДЕИ ЗА ОБЩНОСТ И ГРАЖДАНСКО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ В КОНФЕРЕНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди