изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:53 EEST
Старата госпожа шамароса слаба Барса    
Спорт Барселона е пред отпадане от най-голямото футболно шоу на клубно ниво - Шампионската лига! Испанският колос загуби гостуването си на Ювентус с 0:3 в първи мач от четвъртфиналите на турнира. В герои на вечерта се превърнаха Пауло Дибала, който вкара два гола, и Джорджо Киелини, който оформи класиката.

Сега Барса е изправена пред поредно невероятно тежко препятствие. В предишната фаза тимът на Луис Енрике вече стори чудото срещу Пари Сен Жермен. Тогава след 0:4 на „Парк де Пренс“ в първата среща Меси и компания биха с 6:1 на „Ноу Камп“ в реванша и елиминираха френския гранд.

За последно Юве и Барса се изправиха един срещу друг на финала в Шампионска лига през 2015 година, когато каталунците триумфираха с 3:1.

В Торино имат с какво да се гордеят - тимът не е допускал домакинска загуба от август 2015 година. В евротурнирите италианският шампион също се представя повече от добре, като е с 22 поредни мача без поражение на свой терен.

Домакините започнаха много агресивно и още в 7-ата минута ликуваха. Разписа се Пауло Дибала. Куадрадо асистира на аржентинеца. Колумбийския национал проби отдясно, стигна до наказатеното поле и намери непокрития Дибала. Младокът спря топката и технично я прати покрай четирима бранители и вратаря Тер Щеген в мрежата за 1:0.

Юве бележи за 33-и пореден път във всички надпредари. За последно не го стори срещу Милан в края на миналата година.
В 21-ата минута Лео Меси „хвърли“ гениален извеждащ пас зад защитата на Юве, Андрес Иниеста пое и стреля, но ветеранът Джанлуиджи Буфон се намеси страхотно и спаси шута му. Още в ответната атака Дибала покачи на 2:0.

Марио Манджукич проби отляво и центрира в пеналта. Оставеният отново непокрит (този път от Хавиер Масчерано) Пауло с едно докосване изстреля истинска бомба с левачката покрай изненадания Тер Щеген. Това беше четвърти гол за младия аржентински талант от 7 срещи в Шампионската лига от началото на сезона.

В 52-ата минута Луис Суарес създаде суматоха в отбраната на Юве, а лошо изчистена топка попадна точно на крака на Иниеста. Ветеранът обаче стреля над вратата. 2 минути по-късно Гонсало Игуаин се откъсна от защитата на Барса след неуспешен опит за изкуствена засада и излезе сам срещу Тер Щеген, но би в тялото му.

В 55-ата минута преднината на италианския гранд стана класическа. Джорджо Киелини надскочи Масчерано и засече с глава центриране от корнер на Миралем Пянич, топката се отби от гредата и се оплете в мрежата на Барса – 3:0! Гостите се озоваха в нокдаун! Това беше първо попадение за Киелини в Шампионската лига от 21 октомври 2009 г. насам, когато се разписа срещу Макаби (Хайфа).

В 68-ата минута Суарес надбяга Бонучи и излезе на удобна позиция, но би покрай вратата. Секунди по-късно гостите имаха претенции за дузпа, след като Киелини изби с ръка шут на Неймар в пеналта. Полският съдия Марчиняк обаче даде знак играта да продължи.

Вторият епизод от битката предстои. На реванша сега Барса се нуждае от чудо, подобна на това, което сътвори срещу ПСЖ. 

 

Резултат с изображение за barcelona logoРезултат с изображение за juventus logoЮВЕНТУС - БАРСЕЛОНА 3:0
1:0 Пауло Дибала (7), 2:0 Пауло Дибала (22), 3:0 Джорджо Киелини (55)


                                                                           

                                                                           Торино, "Ювентус Стейдиъм"
                                                                            Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)


Ювентус: Буфон, Алвес, Бонучи, Киелини, Сандро, Кедира, Пянич (89-Бардзали), Куадрадо (73 - Лемина), Дибала (81-Ринкон), Манджукич, Игуаин

Резерви: Нето, Лихщайнер, Маркизио, Асамоа.
Контузени: Пяца; Наказани: няма
Треньор: Масимилиано Алегри

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Пике, Масчерано, Митийо (46-Андре Гомеш), Ракитич, Иниеста, Юмтити, Неймар, Меси, Суарес

Резерви: Силесен, Алба, Дин, Д. Суарес, Аленя, Алкасер.
Контузени: Видал, Рафиня, Арда Туран; Наказан: Бускетс
Треньор: Луис Енрике


Баланс между двата отбора: 8 мача, 3 победи за Ювентус, 2 равенства, 3 победи за Барселона - г.р. 10:10

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Старата госпожа шамароса слаба Барса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.34 секунди