изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:50 EEST
НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА НАСТАНЯВАНЕ НА БЕЖАНЦИ В БИВШЕТО СОУ „ДОРА ГАБЕ“    
ОбществоПо никакъв начин не се подготвя настаняването на бежанци в Добрич или изграждането на бежански лагер. Това заявиха категорично от Община Добрич в отговор на въпрос на наша читателка, който писа, че живеещите в района на училище "Дора Габе" са обезпокоени от разпространявана неофициална информация, че в училището ще бъдат настанявани бежанци.

Тя посочи, че  има информация, че в закритото училище са внасяни легла.
От Общината напомниха, че Общински съвет прие декларация, с която се обяви против изграждането на бежански лагер и настаняването на бежанци. Кметът на Добрич Йордан Йорданов също категорично заяви, че няма да допусне това.
„Има решение на Общински съвет град Добрич, което гласи, че базата на СОУ „Дора Габе“ може да се ползва само за образователни, културни и социални дейности”, посочиха от Общината.
От училището са изнасяни масички, които са се използвали по време на изборите и след това са върнати отново в сградата. СОУ „Дора Габе“ се охранява от фирма ФСБ, с която Община Добрич има сключен договор. Освен това към момента има сключен договор за наеми на двата физкултурни салона за срок от 1 година. Те се използват от НПО за инициативи със спортен характер, посочиха още от общинската администрация. НДТ


 


Сходни връзки

НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА НАСТАНЯВАНЕ НА БЕЖАНЦИ В БИВШЕТО СОУ „ДОРА ГАБЕ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди