изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:01 EEST
ЕВТИНИ ЯЙЦА ОТ ПОЛША И РУМЪНИЯ ЗАЛИВАТ ПАЗАРА    
ИкономикаДо 30 ст. стига цената на домашните яйца, които са предпочитани от домакините за Великден


Пазарът в Добрич е залят от евтини вносни яйца, които подбиват цените на родното производство, установи проверка на НДТ.
„Произвеждаме при неравностойни условия, а пазарът ни е общ”, коментира изпълнителният директор на една от най-големите фирми у нас „Яйца и птици – Зора”, село Дончево - Иван Иванов. Той посочи, че в Полша ДДС е 9 процента, а субсидиите, които производителите получават, са доста по-големи. Компанията произвежда на ден по 400 000 яйца. Бройката излиза от фирмата на цена 14 – 15 ст., без ДДС. В търговската мрежа яйцето се продава на клиентите по 22 ст.
В големите търговски вериги на Добрич масово се предлагат яйца от Полша на ниски цени. Те са на цена от 18 ст. В една от веригите има и румънски.
Частни производители предлагат домашните яйца, чиято цена стига до 30 ст. за брой, а картон с яйца се търгува за 8.50 до 9 лева.
Домакините от Добрич предпочитат домашни яйца за Великден, които не само са с по-здрави черупки, но са и по-трайни.  НДТ


 


Сходни връзки

ЕВТИНИ ЯЙЦА ОТ ПОЛША И РУМЪНИЯ ЗАЛИВАТ ПАЗАРА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕВТИНИ ЯЙЦА ОТ ПОЛША И РУМЪНИЯ ЗАЛИВАТ ПАЗАРА
Автор: Anonymous да 2017-04-14 @ 21:34 EEST
Еми на 30 стотинки ще си ги ядат сами. Това се казва пазар и единият ден имашв български среден размер на 18 стотинки, на следващия ден - полски, ма същата цена. Едрите, по 21 стотинки. И това с търговската надценка... Разлика, в качеството между българските и полските няма. Домашните - гаранция франция. Кака салмонела дебне.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.50 секунди