изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:34 EET
СЪДЪТ ПОТВЪРДИ ЗАДЪРЖАНЕТО ПОД СТРАЖА НА ДИЛЪР НА ДРОГА    
Ред и сигурностВарненският апелативен съд определи като правилно, законосъобразно и обосновано определение на Окръжен съд – Добрич от края на март тази година, с което първоначално под стража е бил задържан Диян Насков, разследван затова, че дължал марихуана с цел разпространение.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че 21 годишният Диян е обвиняем  по  досъдебно производство  на  РУ  на МВР – Балчик затова, че на 29 март в Балчик държал 5,5 грама марихуана, предназначена за продажба. При акцията по задържането му, младежът направил опит да изхвърли дрогата преди да бъде задържан. Това престъпно деяние е извършено в условията на изпитателния срок на присъда на Районен съд – Балчик, влязла  в  сила  на 29.09.2014г.
    Днес втората съдебна инстанция намери, че първоинстанционният съд е анализирал всички законови предпоставки за задържането под стража и е обосновал определянето най-тежката мярка за процесуална принуда. Събраните доказателства, иззетата марихуана и други материали обосновават категорично предположението, че Насков е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Той е  направил  опит, макар  и  неуспешен да укрие дрогата. Наркоразпространението е тежко престъпление по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва със затвор. Нещо повече. От събраните по делото свидетелства става  ясно, че Диян има трайни престъпни навици и  от дълго време разпространявал марихуана сред зависими лица. Апелативният съд споделя и извода, че съвсем реална е опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Аргументи за това твърдение се намират в предишното му осъждане и във факта, че при опита да бъде задържан се опитал да избяга от полицейските органи.
    Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава задържането под стража на Диян Насков, разследван затова, че дължал марихуана с цел разпространение не подлежи на обжалване. НДТ  


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПОТВЪРДИ ЗАДЪРЖАНЕТО ПОД СТРАЖА НА ДИЛЪР НА ДРОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди