изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:05 EEST
BBC: Стрелбата в Париж – нападателят е бил „във фокус на антитерористно“ разследване, Франсоа Оланд свика извънредно заседание    
По светаТерористично нападение в центъра на Париж (ОБЗОР)Париж. Нападателят, който уби полицейски служител в сърцето на френската столица Париж, е идентифициран по документите, открити в автомобила му, но властите към момента отказват да разкрият самоличността му, предава BBC.

Местни медии съобщават, че 39-годишният мъж е живеел в предградията на Париж, и е бил издирван като потенциален терорист.
Държавният глава Франсоа Оланд свика извънредно заседание на кабинета на фона на подготовката на Франция за първия тур от президентските избори в неделя. Той осъди нападението като „свързано с тероризъм“, подчертавайки, че силите за сигурност имат пълната подкрепа на нацията. Ще бъде отдадена и почит към загиналия полицай, допълни Оланд.

Париж. Една туристка е била леко при престрелката на бул. „Шанз-Елизе“ в центъра на френската столица в четвъртък, предава Интерфакс, като се позовава на френски телевизионен канал.
От полицията уточняват, че жената е получила лека травма на крака и няма опасност за нейното здраве. Не е уточнена националността на ранената.
В резултат на нападението в центъра на Париж, за което „Ислямска държава“ пое отговорност, загина един полицай, а още двама бяха ранени. Нападателят е ликвидиран на място. Терористът вероятно е имал съучастник, който се издирва.

Париж. Един полицай загина, а двама бяха ранени при престрелка на бул. „Шанз-Елизе“ в центъра на Париж малко след 21:00 ч. местно време.
Според информацията, налична към момента, въоръжен с автоматично оръжие мъж е спрял с автомобил в близост до паркирана полицейска кола и е открил огън по нея. В резултат на завързалата се престрелка нападателят е бил ликвидиран на място, но френската полиция предполага, че той е имал съучастник, който се е укрил от местопрестъплението.
Властите са започнали следствени действия като основната версия, по която работят е за терористично нападение.
Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за извършената атака.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

BBC: Стрелбата в Париж – нападателят е бил „във фокус на антитерористно“ разследване, Франсоа Оланд свика извънредно заседание | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди