изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:11 EEST
МИРО ЖИВКОВ: ОЧАКВАЙТЕ МНОГО СИЛЕН ВОЛЕЙБОЛ В ТУРНИРА ЗА КУПАТА    
Спорт „Предстои една много интересна Купа. Това е важен и отговорен турнир, който очаквам да бъде на едно много високо волейболно ниво. Ние се готвим целенасочено за него”, коментира пред Дарик треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков.

Добрич е домакин на финалната фаза на турнира за Купата на България по волейбол, която започва на 25 април в зала Добротица. Добруджа 07 е в една група с отборите на Нефтохимик и Черно море, а в другата група са Монтана, ЦСКА и Пирин. Финалът е на 30 април. По думите на Живков и двете групи са изключително равностойни и е много трудно е да се направят прогнози. „Зависи от това кой отбор какво ще даде като волейболни качества във всеки един мач”, добави треньорът. В турнира за Купата всеки отбор има право да картотекира нови състезатели. „Във всички отбори има нови имена, много добри волейболисти като качества, доказали се и в Българи,  и в чужбина. Ще бъдем свидетели на един много интересен и много изравнен като стойности турнир”, прогнозира Живков. Очаква  се отборът на Черно Море да бъде подсилен от Явор Генов, Дани Милушев и може би Мирослав Градинаров. В Нефтохимик се очаква де се включат Теодор Салпаров и Николай Учиков, а в Монтана – Тодор Скримов.  С Добруджа 07 пък тренират разпределителят от Пазарджик Добромир Димитров, играл в Ливан, и посрещачът Мартин Атанасов – състезател на Добруджа 07, който през последния сезон игра в турския Токат. Той е бил основен състезател в тима и един от основните му реализатори. Добричките волейболисти са в отлична форма, здравословни проблеми няма, с изключение на Алекс Грозданов. От ръководството се надяват, че той ще се възстанови бързо. Мирослав Живков коментира и новия волейболен шампион. „Титлата на Нефтохимик не е изненада. Със селекцията, която направиха, имената, които привлякоха и организацията, която създадоха в отбора беше нормално да са претенденти и да спечелят. Това са волейболисти със сериозни качества. По различно време се включиха в шампионата, но накрая успяха да се сработят като отбор и да вземат титлата”, заяви Живков.
По повод четвъртото място на Добруджа 07 треньорът подчерта, че поставената за сезона задача е изпълнена. „Имахме разбира се желание и амбиции да се класираме по-напред. Искаше ни се да стигнем до финала и се борихме докрай. През сезона вложихме доста работа, направихме един изключителен колектив, всеки от състезателите  видимо израсна. В рамките на този млад отбор е факт, че момчетата се развиха като спортно-технически и физически качества. Това е положителна оценка за работата на отбора”, коментира Мирослав Живков.
Снимка Александър СТОЯНОВ
 


Сходни връзки

МИРО ЖИВКОВ: ОЧАКВАЙТЕ МНОГО СИЛЕН ВОЛЕЙБОЛ В ТУРНИРА ЗА КУПАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди