изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:58 EEST
ПЕТ СЛУЧАЯ НА ПРАНЕ НА ПАРИ Е РАЗСЛЕДВАЛА ПРОКУРАТУРАТА    
НовиниПрокурорите от област Добрич през миналата година са ръководили 47 производства за корупционните престъпления, както и 5 за пране на пари, основно от сутеньори, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов.


Те закупуват имоти – земи, апартаменти, магазини. Ако не проверим какъв е произходът на тези пари, те ги „изпират“ и тези пари стават легални. Основно става въпрос за пари, спечелени от сутеньорство и трафик на хора.
Според прокурора, незадоволително е противодействието от страна на полицията срещу престъпленията, които имат особено голямо негативно отношение върху обществения живот. Това са престъпленията, свързани с държането на наркотици, прането на пари и корупционните престъпления. В тази група той включва и престъпленията  по служба, подкупите, общите стопански престъпления и длъжностните присвоявания.
„Особено слаби са резултатите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. Знам проблемите в този сектор – основният е непопълнен щат, липсата на възможност  на служителите да повишават квалификацията си. Но, не съм доволен от работата му”, каза Пламен Николов.
По отношение на наркотиците през 2016 г. са образувани 372 досъдебни производства за държане или разпространяване на наркотици, докато през 2015 г. са били 186, а 2014 – 120. Ръстът за три години е двоен. „Може да се каже, че град Добрич и областта се напълниха с наркотици.  А, противодействието е слабо. Основно се залавят лица, които държат в себе си малки количества наркотици – едно-две пакетчета, грамчета. За цялата година няма разбита нито една престъпна група и изяснен нито един канал за внос на наркотици в областта. Залавянето е само на улични дилъри или най-много на следващото по-горно ниво в тяхната йерархия”, подчерта окръжният прокурор. НДТ


 


Сходни връзки

ПЕТ СЛУЧАЯ НА ПРАНЕ НА ПАРИ Е РАЗСЛЕДВАЛА ПРОКУРАТУРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди