изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:02 EET
С 5000 ЛЕВА ОБЩИНАТА ПОДПОМАГА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ    
НовиниС 5000 лева от бюджета си Община Добрич ще финансира Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г. Това предвижда докладна записка на кмета Йордан Йорданов.

Средствата за изпълнение на мерките се предоставят на съответните министерства и общините с постановление на Министерски съвет, като кметовете на общини подават мотивирано искане до съответния министър.
За тази година с решение на Общинския съвет е отпуснато финансиране по Общинската програма в размер на 5 000 лв.
Право на закрила по тези мерки има всяко дете с изявени дарби в областта на науката, изкуството или спорта, класирано на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание.
При вземане на решение за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби кметът на общината се подпомага от Експертно - консултативна комисия.
Всеки ученик има право да получава само една стипендия и на едно еднократно финансово подпомагане, което да е в различна област от получената стипендия – наука, изкуство, спорт, или от различни състезания.
Еднократно финансово подпомагане на ученици, класирани през 2017 г. на I  място е до 100 лв., за II място – до 80 лв., а за III място – до 60 лв. НДТ

 


Сходни връзки

С 5000 ЛЕВА ОБЩИНАТА ПОДПОМАГА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди