изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:18 EET
ОБЛЕКЧАВАТ ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НПО    
НовиниНова програма за финансиране на гражданските инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община Добрич е разработила общинската администрация. Тя е внесена за обсъждане на предстоящото заседание на Общинския съвет на 25 април.

Програмата вече беше променена през март миналата година. Реализацията й обаче доведе до проблеми,  както за организациите, така и за комисията.
Целта на предложените промени е по-ясно регламентиране на взаимоотношенията между Общината и неправителствените организации и граждански сдружения, за да се облекчат условията за кандидатстване и процедурата за отчитане на проектите.
По новата програма Общината осигурява безвъзмездна финансова помощ за един проект до 2 000 лева, без да се изисква доказване на собствен финансов принос от кандидатстващите организации. Конкретизирани са допустимостта на кандидатите, дейностите и разходите, както и изискуемите подкрепящи документи при отчитане изпълнението на проектните дейности. За попълване на Формуляра за кандидатстване, изготвяне на проектобюджета и финансовия отчет са разписани допълнителни указания. Разработени са нови, по-подробно разписани критерии за оценка на проектните предложения с цел създаване на условия за обективно и точно оценяване.НДТ


 


Сходни връзки

ОБЛЕКЧАВАТ ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди