изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:01 EEST
ПРАЗНИК ЗАРАДВА НАЙ-МАЛКИТЕ В ГЕН. ТОШЕВО    
КултураСцената в Общинска администрация в Генерал Тошево за пореден път се превърна в сцена на талантите. Повод за това бе концертът „Заедно празнуваме – пеем и танцуваме”, който се организира в рамките на дейностите по устойчивост на проект „Искаме и можем“.


В голямата зала на Общината децата показаха своите музикални способности, придобити от участията им в музикално-танцовите клубове и артистични школи. Те изпълниха песни, тематично свързани с календарните празници на българи, турци, роми и татари. Заредени с емоция и трепет, малките тошевци играха различни танци, с което заслужиха бурните аплодисменти на своите родители и преподаватели. Основната цел на организираното мероприятие бе да се създадат навици у децата да се забавляват заедно, независимо от своя етнос, да се научат да уважават различията и да станат едни бъдещи носители на традициите на своите семейства.
Гости на тържеството бяха регионалният координатор Център за междуетнически диалог и толерантност Амалипе  Жана Василева, директорите и състави от ОУ с. Победа и ОУ с. Смолница, Община Добричка. На сцената пяха и танцуваха децата от ДГ „Пролет”, ДГ „Радост”и ДГ „І юни”, както и по-големите им каки и батковци от общинските училища.
Проект “Искаме и можем” се осъществи в периода 2013 – 2014 година по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Изпълнението бе по Схема за безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-4.1.05 – „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”. НДТ
 


Сходни връзки

ПРАЗНИК ЗАРАДВА НАЙ-МАЛКИТЕ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди