изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:36 EEST
ФУТБОЛНА ПАНОРАМА В НДТ - 24.04.2017    
СпортФУТБОЛНА ПАНОРАМА В НДТ - 24.04.2017



ЧЕРНОМОРЕЦ ВКАРА ПЕТ ГОЛА НА СУВОРОВО, ДОБРУДЖА ПОБЕДИ ПАВЛИКЕНИ
Отборът на Черноморец (Балчик) записа 20-ата си победа от началото на сезона в Североизточната трета лига. В мач от 27-ия кръг момчетата на Георги Иванов-Геша се наложиха като домакини над състава на Суворово 1 (Суворово), който е трети в класирането, с 5:1. След този успех тимът от Белия град оглавява подреждането в третия ешелон с 63 точки в актива – с 8 повече от втория – отбора на Добруджа, който е с мач по-малко.
Миналата седмица «жълто-зелените нямаха двубой от първенството и за да не губят игрови ритъм, проведоха контролна среща с тима на Павликени, който е седми в Северозападната трета лига. Мачът се игра в Попово, а добруджанци спечелиха с 2:1. Халфът Тодор Колев откри резултата в 5-ата минута и до края на полувремето друг гол не бе отбелязан. След почивката Емил Илиев удвои преднината на добричлии след отлично изпълнение на пряк свободен удар. В последните минути Павликени стигна до почетен гол.
Срещите от 28-ия кръг са на 29 април. Тогава Добруджа ще играе на стадион «Дружба» с Локомотив (Русе), а Черноморец (Балчик) ще гостува на Септември 98 (Тервел).

ЧЕЛСИ Е НА ФИНАЛ ЗА КУПАТА НА АНГЛИЯ
Челси се класира за финала на турнира за Купата на Англия, след като победи големия си съперник в битката за титлата в Премиър лийг Тотнъм с 4:2. Лондонските съперници изиграха страхотен мач на "Уембли", в който "сините" повеждаха на два пъти чрез Вилиан (5', 43'), но "шпорите" изравняваха чрез Хари Кейн (18') и Деле Али (52'). Челси обаче реши сблъсъка в своя полза в последния четвърт час, когато Еден Азар (75') и Неманя Матич (80') вкараха още два гола.
Изненадващо Антонио Конте бе оставил Еден Азар и Диего Коща на скамейката за началото. Вместо тях стартираха Вилиан и Миши Батшуай. Нейтън Аке също започна като титуляр за Челси. Тибо Куртоа и Маркос Алонсо, които пропуснаха дербито с Манчестър Юнайтед, се завърнаха. Маурисио Почетино заложи почти на най-доброто. Киърън Трипиър беше предпочетен пред Кайл Уокър. Виктор Уаняма също бе титуляр за "шпорите".
Лондонските съперници изиграха много динамично първо полувреме. Още в петата минута Вилиан откри резултата, след като изпълни добре пряк свободен удар, прехвърли стената и прати топката в ъгъла. Получи се лек рикошет, а и Лорис не се намеси по възможно най-добрия начин - 1:0. Тотнъм отговори сравнително бързо и в 18-ата минута "шпорите" изравниха резултата. Ериксен центрира отдясно към Кейн, който реагира по брилянтен начин и отклони с тила си, пращайки топката в далечния ъгъл. След това попадение Тотнъм постепенно взе инициативата и Уаняма и Дайър имаха добри възможности да направят обрата пълен. Точно тогава дойде грубата грешка на Сон Хюн-Мин, който се хвърли в краката на Моузес и направи дузпа. Вилиян бе точен от бялата точка, вкарвайки втория си гол в мача.
Второто полувреме започна добре за Тотнъм. В 52-ата минута Ериксен центрира по перфектен начин в наказателното поле, където Деле Али изскочи между Луис и Аспиликуета и простреля отблизо Куртоа. В 60-ата минута в игра за Челси се появиха Диего Коща и Еден Азар, които замениха Батшуай и Вилиан. Тотнъм натискаше в тези минути, но както се случи и през първото полувреме, до гол стигна Челси. Четвърт час преди края отбраната на "шпорите" не успя да се справи с един корнер пред вратата на Лорис. Топката стигна до Азар, който с левия крак я прати в ъгъла за 3:2. В 80-ата минута Неманя Матич реши всичко със страхотен гол, дошъл след удар от над 25 метра. Топката влезе точно до сглобката на гредите в горния десен ъгъл - 4:2. В оставащите до края минути "сините" пропуснаха да разгромят обезсърчения си съперник. В добавеното време Куртоа спаси на голлинията удар от фаул на Хари Кейн.
Снощи бе другият полуфинал, в който един срещу друг се изправиха Арсенал и Манчестър Сити. Финалът е на 27 май.

ГРИЗМАН ДОНЕСЕ ТРИТЕ ТОЧКИ НА АТЛЕТИКО (МАДРИД)
Отборът на Атлетико (Мадрид) победи с 1:0 като гост Еспаньол в среща от 33-ия кръг на испанското първенство. Единственото попадение в мача бе реализирано от френската звезда на "дюшекчиите" Антоан Гризман (73). По този начин футболистите на Диего Симеоне събраха 68 точки на третото място в класирането и вече имат аванс от 3 точки пред четвъртия Севиля. В същото време столичани са на 4 точки зад втория Барселона. Лидер е Реал (Мадрид) със 75 точки, спечелени в 31 срещи. Еспаньол е девети с 49 точки.
В 4-ата минута Хосе Мануел Хурадо пропусна добра възможност за гол за Еспаньол, стреляйки лошо от въздуха. Десетина минути по-късно гостите отговориха с опасен далечен шут на Яник Ферейра Караско, който бе париран от опитния вратар Диего Лопес. Интересните моменти пред двете врати не бяха много, но в 73-ата минута Антоан Гризман успя да порази вратата на Еспаньол. Френският нападател стреля от въздуха отблизо и от не най-добрия ъгъл, Диего Лопес не успя да спаси и топката се озова във вратата на "папагалчетата".
Веднага след гола на Гризман бившият играч на Атлетико Лео Баптищао получи прекрасен шанс за изравняване на резултата, но не успя да преодолее словeнския страж на "дюшекчиите" Ян Облак, който с отлична намеса запази преднината на тима си в резултата. Малко след тази възможност домакините пропуснаха нов шанс за 1:1, като в тази ситуация Жерард Морено не успя да отбележи гол. Пет минути преди края Облак се намеси стабилно и след изстрел извън наказателното поле на Лео Баптищао. Играчите на Диего Симеоне също имаха възможност за гол в края, но Гризман стреля неточно. Това обаче нямаше никакво значение, тъй като "дюшекчиите" прибавиха нови три точки към актива си.

ФИОРЕНТИНА СЪКРУШИ ИНТЕР СЛЕД ДЕВЕТ ГОЛА НА "АРТЕМИО ФРАНКИ"
Фиорентина победи Интер с 5:4 в зрелище на "Артемио Франки". Мачът бе от 33-ия кръг на Серия «А» и намали сериозно възможностите на нерадзурите за петото място в класирането, което дава право на участие в Лига Европа през следващия сезон. Фиорентина губеше с 2:1 до 63-ата минута, но след това се вкараха общо шест гола, четири от които във вратата на Самир Ханданович.
Фиорентина започна по-активно срещата и на няколко пъти застраши Самир Ханданович. В 23-ата минута Матиас Весино успя да открие, след като получи топката на скорост в наказателното поле и от мялък ъгъл успя да отбележи. Само шест минути по-късно обаче Иван Перишич изравни, след като центриране отдясно стигна до него около точката за дузпата и хърватинът заби топката на полуопразнената врата. В 34-ата пък Мауро Икарди направи пълен обрат, след като навлезе в наказателното поле и с хубав диагонален удар по тревата отбеляза за 2:1.
След почивката Фиорентина отново показа по-добра игра и в 52-та минута стигна до възможност да изпълни дузпа. Бернардески изъплни наказателния удар много несполучливо и Ханданович успя да спаси. Малко след това самият Бернардески бе заменен и получи бурни освирквания от «Артемио Франки». В 63-ата минута обаче Виола започна обрата си, след като първо Астори отбеляза с глава след изпълнение на корнер, а само 60 секунди по-късно Весино стреля извън наказателното поле по диагонал и опъна мрежата на Ханданович за трети път. В 70-ата Бабакар реализира перфектна контраатака, като получи отляво и напредна в наказателното поле, където плъзна топката покрай Медел и стража на нерадзурите. Въпреки опитите на Интер да наложи натиск срещу съперника, в 79-ата минута Бабакар успя да наниже пети гол за «виолетовите» след нова бърза контраатака и прекрасно центриране на Салсидо отдясно. Повторенията обаче показаха, че нападателят на домакините е бил в засада. В 85-ата минута Бабакар излезе един на един срещу Миранда и пробва да оформи хеттрика си от разстояние, но топката излетя встрани от целта. Две минути преди края на редовното време Икарди получи топката в наказателното поле и със завъртане успя да реализира за 5:3 с помощта на двете греди, а във втората минута на продължението аржентинецът отбеляза с глава от малкия пеналт и направи последните минути изключително напрегнати. След нов корнер Брозович отправи мощен шут извън наказателното поле, но топката бе изчистена пред голлинията. Така Фиорентина събра 55 точки и вече е осми, докато Интер остава седми с една точка повече.

БАЙЕРН РАЗОЧАРОВА ФЕНОВЕТЕ СИ НА "АЛИАНЦ АРЕНА"
Байерн (Мюнхен) разочарова феновете си, след като стигна само до реми 2:2 с гостуващия Майнц 05 на "Алианц Арена" в двубой от 30-ия кръг на Бундеслигата. Баварците не показаха обичайната класа, особено през първата част, в която изоставаха с 1:2 в резултата. Тиаго обаче спаси резила с точен изстрел в 73-ата минута за крайното 2:2.
Срещата започна кошмарно за домакините, които след фрапантна грешка на Артуро Видал дадоха възможност на Майнц да поведе в резултата. Чилиецът не успя да спре топката и направи извеждащ пас за Боян Къркич, който се възползва и с точен удар матира Улрих, като отбеляза първия си гол с екипа на Майнц. Гостите можеха да поведат с 2:0 след четвърт час игра, но Юзтанли не успя да преодолее вратаря на Байерн, останал сам срещу него. Минута по-късно пропускът бе наказан - Рибери асистира за десети път през сезона, а Робен пък вкара десетия си гол за сезона. В края на полувремето гостите отново излязоха напред в резултата след точно изпълнена дузпа от Бросински.
Байерн търсеше неуморно гола след почивката, като натискът даде резултат едва в 73-ата минута, когато Тиаго с техничен удар по земя порази целта за 2:2. Това бе и пети гол за испанеца през сезона, повече от предните три сезона, взети заедно (4 попадения). Майнц успя да удържи финалния щурм на домакините и си тръгна с точка от „Алианц Арена”, като тази точка може да се окаже решаваща за оцеляването на тима в елита.

МАНЧЕСТЪР СИТИ ЧУПИ ТРАНСФЕРЕН РЕКОРД ЗА БОНУЧИ
Манчестър Сити е готов да счупи трансферния рекорд за защитник, като извади над 60 милиона евро за бранителя на Ювентус Леонардо Бонучи. Опитният играч отдавна е желан от “гражданите”, а мениджърът Джосеп Гуардиола не крие, че иска да го има в състава си. Италианецът през декември поднови договора си с “бианконерите” до 2021 година, но въпреки това от Сити са готови да отправят сериозна оферта за правата му през лятото. “Манчестър Сити иска Бонучи. Намирането на централен защитник е основен приоритет в селекцията за лятото”, твърди пред вестник “Телеграф” източник от клуба.
Подобен трансфер няма да е чак толкова голяма изненада. Бонучи вече спечели почти всичко с екипа на “старата госпожа”, а ако сега успее да грабне и Шампионската лига, може би ще реши, че е време за ново предизвикателство в кариерата му. Освен това преди време той влезе в конфликт с наставника Масимилиано Алегри и това също може да окаже влияние за осъществавянето на сделката, още повече, че Юве ще прибере солидна сума в касата си.

РЕАЛ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ 60 МИЛИОНА ЗА ДЕ ХЕА
Реал (Мадрид) ще предложи 60 милиона паунда на Манчестър Юнайтед за Давид де Хеа. Ако трансферът се осъществи, това ще означава, че рекордът за най-скъп вратар ще бъде подобрен почти двойно, след като дълги години той се държеше от Джанлуиджи Буфон – неговият трансфер от Парма в Ювентус възлиза на около 32,7 милиона паунда.
Според "Сън" източници от Мадрид са потвърдили, че Де Хеа остава цел №1 на Реал за това лято, а резервният вариант, в случай че този трансфер се провали, е Тибо Куртоа.
Жозе Моуриньо вече отправи своето послание към Де Хеа, настоявайки, че испанският национал не трябва да мисли за никакви трансфери, а да се концентрира максимално върху изявите си в Манчестър Юнайтед до края на сезона.

АЛЕКСИС САНЧЕС ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО ПСЖ
Голмайсторът на Арсенал Алексис Санчес твърдо е решил да напусне клуба след края на сезона, а фаворит за подписа му е Пари Сен Жермен. Въпреки опитите на шефовете на "топчиите" да го задържат с огромно увеличение на заплатата, чилиецът е взел решение и няма да се откаже от него. "Екип" твърди, че преговорите между Алексис и ПСЖ вървят много добре и двете страни лесно ще се разберат. Идеята на френския гранд е след привличането на 28-годишния нападател да се освободи от Хесе Родригес, който в момента е под наем в Лас Палмас. Договорът на Санчес с Арсенал е до лятото на 2018 година, но е ясно, че ако той не бъде подновен, клубът ще го продаде след края на настоящия сезон.
Междувременно спортният директор на Пари Сен Жермен Патрик Клуйверт опроверга информациите във френската преса, че може да напусне поста си. Холандецът заема тази длъжност от 2016 година и заяви, че ще продължи работата си. В същото време има голяма вероятност в ПСЖ да се завърне бившият халф на тима Юри Джоркаеф. Все още обаче не е ясно какъв пост ще получи той.
Вчера се разбра, че фенове на ПСЖ няма да присъстват на мача срещу Метц. Причината е възникналото напрежение преди двубоя Бастия - Лион. Той беше отменен, след като футболисти на Лион бяха атакувани от привърженици на домакините. Това принуди полицията да вземе мерки преди други двубои, които могат да предизвикат безредици.

ЙОЗИЛ: ТРЯБВАХА МИ САМО 3 МИНУТИ, ЗА ДА ОТКАЖА 100 МЛН. ПАУНДА
Халфът на Арсенал Месут Йозил е отклонил изключително примамлива оферта от Китай. Това разкрива самият германски национал в автобиографията си, част от която бе публикувана в Daily Mail. "Предложението от Китай дойде миналото лято, но то беше направо абсурдно. Китайците бяха готови да ми платят 100 млн. паунда за 5 години. Това беше сума, която излизаше извън рамките на въображението ми. Въпреки всичко ми трябваха не повече от 3 минути, за да откажа. Когато агентът ми ме попита какво ще правим, му казах: "Има много време до края на кариерата ми. Все още искам да печеля трофеи с Арсенал. Нямам желание да играя в Китай независимо за какви пари". Така въпросът беше решен", разказа Йозил.
В книгата той запознава феновете си и с друга любопитна случка. От служители на Арсенал Йозил е научил, че президентът на Китай Си Дзинпин е негов голям почитател и дори се е свързал с клуба, за да помоли за фланелка на халфа с автограф. "Всъщност той искаше фланелката да е на Германия, а не на Арсенал. Още същия ден куриер дойде да вземе подаръка от дома ми", спомня си звездата на "топчиите".

ЛААМ: ОТКАЗАХ НА БАЙЕРН ЗАРАДИ УЛИ ХЬОНЕС
Оттеглящият се след края на сезона Филип Лаам разкри, че Ули Хьонес е причината да каже "не" на предложението да стане спортен директор на Байерн (Мюнхен). Според световния шампион 65-годишният бос на клуба е съсредоточил голяма част от властта в себе си и той не вижда смисъл в това да се захваща с каквото и да е. "Хьонес все още кипи от енергия, за да остави работата на други хора. Той е млад и държи да ръководи нещата лично. Ули е и председател на Борда на директорите, и президент. Това си е негово право. Факт е, че той свърши невероятна работа", коментира Лаам пред Stern.  "По принцип човек може да влияе върху нещата само ако има тези правомощия", добави 33-годишният Лаам.
Капитанът на баварците коментира и надпреварата в Бундеслигата, където тимът му върви към пета поредна титла. Според него нивото на шампионата е спаднало. "Не мисля, че всичко е само заради класата на Байерн. Като цяло качеството в Бундеслигата спада. Когато след 25 кръга имаме 13 точки преднина на върха, то това означава, че други именити тимове - примерно Шалке 04 и Волфсбург - не могат да задържат постоянно ниво на победи. От сегашните клубове само Борусия (Дортмунд) разполага с много талантлив тим, който може да направи първенството по-силно", завърши Лаам.


 


Сходни връзки

ФУТБОЛНА ПАНОРАМА В НДТ - 24.04.2017 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди