изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:18 EET
23 ДЕЦА СА ОТГЛЕЖДАНИ В ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА    
ОбществоДецата, отглеждани в приемни семейства в град Добрич през  2016 г., са общо 23, като 22 от тях са в професионални приемни семейства, а 1 – в доброволно приемно семейство. Това съобщават от общинската администрация.

През миналата година в приемни семейства са настанени общо 15 деца. Сред тях е и едно дете с тежки множествени увреждания. Преди това то е било настанено в Център за настаняване от семеен тип. Засега само едно е приемното семейство, заявило готовност да се грижи за дете с такива увреждания.
На семействата при необходимост се предоставя еднократна помощ да покриване на извънредно възникнали нужди. През годината са отпуснати 55 еднократни помощи, 85 месечни помощи и 6 месечни добавки за дете с увреждане.
За деца, настанени в приемни семейства, Отделът за закрила на детето работи в тясно сътрудничество с областния екип по приемна грижа по проект „Приеми ме 2015”. Екипът извършва подбор, обучение и оценка на професионални и доброволни приемни семейства. Съвместно със социалните работници се извършва консултиране и информиране на хора, заявили интерес към приемната грижа чрез предоставяне на допълнителна информация, документи, участие в процеса на напасване, опознаване и подготовка за настаняване на децата в приемни семейства. НДТ


 


Сходни връзки

23 ДЕЦА СА ОТГЛЕЖДАНИ В ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди