изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:39 EEST
ХОРА С ДОБРИ СЪРЦА ДАВАТ ШАНС НА НИКИ ДА ПРОХОДИ    
ОбществоМалкият Ники ще започне рехабилитация, което дава шанс първокласникът да може да проходи и да играе с връстниците си.
Парите за първия курс рехабилитация са събрани, сподели неговата майка Аглика Георгиева. Предстои той да започне на 24 април и да продължи 10 дни.

Междувременно от фондация Ръка за помощ" са предоставили за временно ползване тунел за пълзене, за да може Ники да тренира пълзене у дома.
Ники е преждевременно роден - в седмия месец. Наложило се месец да остане в кувьоз, но останал с увреждане. Диагнозата му е Детска церебрална парализа – спастична диплегия, която води до задържане в развитието на долните крайници. В резултат на това момченцето не може да върви. Въпреки проведените рехабилитации, Ники не успял да проходи. Той вече посещава училище – първокласник е в основно училище „Хан Аспарух”. Откакто е ученик обаче няма възможност за интензивна рехабилитация, в резултат на което състоянието му се задълбочило, споделя неговата майка Аглика Георгиева. Наскоро Ники е опериран от екипа на д-р Назаркин в Сърбия. Нашата здравна каса няма клинична пътека за такава операция. Затова тя се извършва от руските медици не у нас, а в Сърбия. След операцията лекарите дават надежда, че Ники ще може самостоятелно да се движи, но трябва да премине няколко курса на рехабилитация в София. Семейството имало парите за операцията. За транспортните разходи до Сърбия помогнали членовете на фейсбук групата „Майките в Добрич”, на които майката сърдечно благодари, както и на класната на Ники г-жа Борисова. За рехабилитацията обаче те имаха нужда от подкрепата на хора с добри сърца. НДТ


 


Сходни връзки

ХОРА С ДОБРИ СЪРЦА ДАВАТ ШАНС НА НИКИ ДА ПРОХОДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди