изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:50 EEST
НАД 300 УЧАСТНИЦИ В ОБЛАСТНИЯ КОНКУРС–РЕЦИТАЛ „ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ“    
КултураОбластният конкурс – рецитал „За да я има България“, организиран от Община град Добрич и ДТ „Йордан Йовков“ ще се проведе на 29. 04. 2017 г.

Организира се за първи път от община Добрич. Вероятно е имало нужда от такъв рецитал, защото броят на участниците стана 301, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева. „Неочаквано за нас с 278 изпълнения, тъй като има и групови изяви. Участници има от всички общини, с изключение на Генерал Тошево и Шабла“, посочи тя.
Участниците ще представят по свой избор произведения от българската поезия, проза и драматургия. Произведенията са посветени на България, нейните герои, природни красоти, забележителности, обичаи и традиции. За голяма част от най-малките участници от първа възрастова група - подготвителен клас/група конкурсът ще бъде първа изява на сцена, а за останалите възможност да покажат своята артистичност при интерпретиране на произведения на български поети и писатели.
Конкурсът се очаква с нетърпение и вълнение от родители и учители, които са ангажирани с подготовката на децата. Макар и организиран за първа година той е на път да постигне главната си цел, а именно да пробуди национално самочувствие у децата и младите хора.
Участниците са разделени в четири възрастови групи. В подготвителна група има 114 заявени участия, втора група – 1-4 клас заявените участници са 102, трета – 5-7 клас – 70 и четвърта – 8 – 12 клас – 15.
Поради големия интерес рециталите ще се състоят в три зали – в зала „Добрич“, в камерна зала на ДТ „Йордан Йовков“ и в залата на Общинския младежки център.   Три комисии от жури ще ги оценява.
Ще бъде присъдена специална награда на кмета на община град Добрич, както и награди за I,II,III място за всяка възрастова група, както и грамоти за участие за всеки участник.
Откриването на конкурса е в 9.30 ч. в Концертна зала „Добрич“.
           Поради големия интерес към конкурса Община Добрич създаде организация, с която максимално да  бъде улеснено участието на всяко дете/ученик. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 300 УЧАСТНИЦИ В ОБЛАСТНИЯ КОНКУРС–РЕЦИТАЛ „ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди