изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:34 EEST
ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЩЕ СЕ ИЗГРАЖДА В ДОБРИЧ ПО ПАРТНЬОРСКИ ПРОЕКТ    
ТуризъмОбщина Добрич ще кандидатства по Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“ .  Предстои на заседанието на Общински съвет днес да се даде съгласие.

Проведени са  срещи с  представители на Община Килия, Украйна и Областен съвет Бузъу, Румъния на които са обсъдени предложения за съвместни проектни идеи, примерни дейности и индикативни бюджети. Постигнато е съгласие за кандидатстване с партньорски проект по Приоритетна ос 1.1: „Съвместно насърчаване на бизнеса и предприемачеството в областта на туризма и културата“. Идеята е в партньорските общини да се изградят туристически информационни центрове, да се създаде съвместен информационен туристически портал, да се изготвят рекламни материали за нуждите на туристите, посетители на градовете – партньори.  Планира се да се проведе и международен фестивал на фолклора и занаятите, на който да вземат участие представители на трите партньора по проекта.  Общата му стойност ще бъде в размер на 1 500 000 евро. Финансовите средства ще се осигурят от Европейския инструмент за съседство /ЕИС/, Европейски фонд за регионално развитие /ЕФРР/ и Инструмента за предприсъединителна помощ /ИПП/. Индикативният бюджет за Община град Добрич ще бъде в размер на 500 000 евро. Процентното разпределение на безвъзмездната финансова помощ е следното: от ЕИС, ЕФРР и ИПП – 92% от стойността на проекта и от националния Предвижда се туристическият информационен център в Добрич да се помещава в сградата на Стоматологията, където на паркинга отпред ще има обособени паркоместа.
НДТ
 


Сходни връзки

ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЩЕ СЕ ИЗГРАЖДА В ДОБРИЧ ПО ПАРТНЬОРСКИ ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди