изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:58 EEST
СЪЗДАВАНЕТО НА „ЗЕЛЕН КАДАСТЪР“ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПО ЗУТ    
Новини„Много разчитам да се случи един от проектите, с които кандидатстваме по програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния България“, заяви вчера пред журналисти зам.-кметът арх. Боян Коларов.

Предвижда се предложението да е съвместно с румънския партньор „Музеен комплекс за  природа и наука“ в Констанца.
 „Този проект би ни позволил да финансираме паспортизация на зелената система и разработване на „Зелен кадастър“. Има и втора задача – обновяване и ремонтна дейност в Центъра за защита на природата и животните“, посочи зам.-кметът.
Той обясни, че въпросът за „Зеления кадастър“ е много важен. Според Закона за устройство на територията, всяка община е длъжна да има такъв. При него се прави заснемане на съществуващото положение, което да бъде отразено в картен материал. Той е и в електронен формат, за да може всяко дърво да се опише като вид, възраст, физиологично състояние, колко години се очаква да продължи животът му. „Това е изключително важно, за да може, така, както има Подробни устройствени планове за строителството, да има и план за развитие на зелената система. Защото, в момента всяка намеса в зелената система я решаваме на парче. Колкото и да сме добри специалисти, нямаме общ поглед за дългосрочното развитие на зелената система, което никак не е хубаво. Ако този проект бъде финансиран, ще стигнем до едно много сериозно постижение за общината“, посочи арх. Коларов. Финансирането е в размер на 750 000 евро.  
На заседанието на Общинския съвет днес се очаква местният парламент да даде съгласие, за да кандидатства администрацията с този проект. НДТ


 


Сходни връзки

СЪЗДАВАНЕТО НА „ЗЕЛЕН КАДАСТЪР“ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПО ЗУТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди