изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:09 EET
ДКИ „ДВОРЕЦА” ПОСРЕЩА НОВИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН С РЕНОВИРАНИ СГРАДИ    
НовиниСпад на туристите за първите месеци на тази година с близо 50% отчита държавният културен институт „Двореца” в Балчик, съобщи директорът му Жени Михайлова.

По думите й, това се дължи на тежката зима, на лошите климатични условия. Макар по време на Великденските празници бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария да бе посетена от много румънски туристи, броят на посетителите през тази година е по-малък в сравнение с 2016 г.
Миналата година туристите са били 300 000, което е много добро постижение за „Двореца”. Постигнат бе ръст от около 30%. Радваме се, че беше един много добър сезон, посочи Михайлова.
През 2016 г. за познавателен туризъм първи по ръст е бил румънският пазар, следван от български и руски. След това се нареждат немски, полски. „Имахме доста голямо посещение от израелски туристи и гости от Чехия, където отчетохме ръст от 35 %. Тази година очакваме ръст на посетителите от Полша, Чехия, Словакия и Гърция”, посочи още директорът.
Тази година ДКИ „КЦ „Двореца” ще посрещне новия туристически сезон с доста реновирани сгради. Обновена е фасадата на вила „Принц Николай”. „Тя имаше доста поражения след зимния период – паднали мазилки, проблеми по покрива. Наложи се подмяна на керемиди. Тя се използва ежегодно и е любимо място за много туристи, осолено румънски и руски. В момента правим ремонт на кафе читалня, която се намира на първия етаж във вила „Тихото гнездо“. Там се предлагат рекламни материали за историята на „Двореца“ и се поставят печатите от стоте национални обекта. Подмазват се експозиционните зали, лакират се дървените оригинални дограми”, каза Жени Михайлова. Тя увери, че културният център е готов с всички вили за новия активен летен сезон. НДТ


 


Сходни връзки

ДКИ „ДВОРЕЦА” ПОСРЕЩА НОВИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН С РЕНОВИРАНИ СГРАДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди