изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:04 EEST
НЕФОРМАЛНИ ОБУЧЕНИЯ В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР    
ОбразованиеПрез изминалата седмица екипът към Младежки център-Добрич проведе поредица от неформални обучения, съобщават оттам.
На 12 април в село Одърци  младежите, участвали в обучението, се запознаха с работата на Младежки център - Добрич, бе представен проектBG06-102 „Младежки център Добрич – Вашето утре“, бе разиграна и ролева игра по време , на която участниците се поставиха на мястото на герои с различен социален статус в обществото.

Участниците дискутираха и причината за породената омраза към различните в обществото. Това се случи по време на неформално обучение на тема „Не на омразата“.

На 19 април в Младежки център – Добрич се състоя неформално обучение на тема “Гняв, агресия и насилие“. Участниците в обучението получиха информация за видовете насилие, чрез помощта на психолога Албена Петрова. Запознаха се с видовете агресия, дискутираха и даваха примери за гняв и агресия. Научиха за институциите, защитаващи жертвите от насилие.
На 21 април в град Балчик се проведе поредица от две неформални обучения върху темата за правата на човека. Участниците бяха запознати с неформалното обучение, разбраха важността от упражняването и отстояването на човешките права, и научиха за последиците от нарушаването им. Разбраха за видовете насилие – физическо и психическо. Дискутираха върху примери за физическо насилие. Запознаха се с историята на Аманда Тодд, която е в основата на кампанията на Съвета на Европа „Движение за език без омраза“. Осъзнаха, че психическото насилие понякога има и фатален край, и че то се среща в онлайн и офлайн средата.
Дискутираха по темата и изказаха своите гледни точки по въпроса.
Обученията бяха осъществени в рамките на проект BG06-102 „Младежки център Добрич – Вашето утре“, финансиран с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. НДТ
 


Сходни връзки

НЕФОРМАЛНИ ОБУЧЕНИЯ В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди