изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:15 EEST
БЛИЗО 80 МУФЛОНЧЕТА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ РОДЯТ В ЛОВНОТО СТОПАНСТВО В БАЛЧИК    
НовиниОколо 50-60 муфлончета са се родили в Държавното ловно стопанство в Балчик, съобщи директорът му Калинка Тодорова.Раждането им е започнало в края на февруари – началото на март. Очаква се тази пролет в Балчик да се родят общо около 80 муфлончета. Така стадото в ДЛС ще наброява около 300 животни, тъй като възрастните са 220.


Животните, които се развъждат в стопанството в Балчик, са от Чехия, от Твърдица и от „Женда”, Кърджалийско.
В ловното стопанство очакват най-късно следващата година да бъде подобрен националният рекорд. Към момента той се държи именно от Държавното ловно стопанство в Балчик – от отстрелян от Тодор Живков през 1984 г. екземпляр. Още два трофея от стопанството в Балчик са сред първите пет у нас. На второ място е трофей с 235 т, а на пето място е трофей с 227 т.
Наблюденията чрез видеокамери на животните от стопанството дават надежда, че тази или следващата година националният рекорд ще бъде подобрен с трофей, отстрелян в ДЛС Балчик. Има животни, чиито рога в основата не са толкова големи, но са много дълги. Размахът им също е голям.
Ръководството на ловното стопанство предвиждат около 30 от муфлончетата да бъдат разселени в други райони на страната, където популацията не е толкова голяма. НДТ


 


Сходни връзки

БЛИЗО 80 МУФЛОНЧЕТА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ РОДЯТ В ЛОВНОТО СТОПАНСТВО В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди