изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:57 EEST
ОТБОРЪТ „ХЕМЕГОН НА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" - ТРЕТИ В БЪЛГАРИЯ    
ОбразованиеБългарски републикански географски фестивал „Географиада“ 2017 г., трето национално издание, се проведе изключително успешно в периода 21-23 април за представителния отбор на СУ „Свети свети Кирил и Методий“ от Добрич с ръководител Красимира Демирева.

 Конкурирайки се с 30 отбора от най-престижни учебни заведения от цялата страна, ученическият тим „Хегемон” на добричкото училище в състав Мариян Светославов Станев, XII а клас (капитан); Снежана Тодорова Стоянова, IX a клас; Борислав Василев Димитров, VIII a клас; Йоана Йорданова Йорданова, VII в клас, завоюва престижното трето място в отборната надпревара „Географиада”.

Състезанието се проведе в два кръга: квалификационен -писмен предварителен; състоящ се от 50 въпроса, които отборът заедно обсъжда и решава в рамките на 60 минути) и мултимедиен тест - състоящ се от 20 въпроса, за който се класират само първите 10 отбора от предходния кръг. вторият кръг се проведе пред публика в зала „Маестро Георги Атанасов” при домакинството на местната професионална гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”. Резултатът на представителния отбор на „Хегемон” от предварителния кръг беше 172 точки от 200 възможни. Така тимът от Добрич си подели втората позиция с екипа „Виа Траяна” от Троян и беше надминат единствено от тима на Образцовата математическа гимназия (ОМГ) от Пловдив с преднина от 3 точки. На мултимедийния тест учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методий" успяха да отговорят правилно на 16 от 20 въпроса, като в още по-оспорвана надпревара и след продължителни „дузпи“ купата за III място дойде заслужено в ръцете на възпитаниците на добричкото училище. На първо място във финалното класиране се класира „Виа Траяна” от Троян (18/ 20), а на второ - ОМГ Пловдив (17/20).
„Хегемон” затвърди мястото си сред най-добрите в България, след като през 2016г. на същия форум в Казанлък станаха втори. Това, което затрудни най-много отбора, беше наличието на много въпроси, свързани с България, като се има предвид, че този материал се изучава единствено от капитана на тима - в XI и XII клас. Емоциите и спомените, които остават от фестивала, обаче никога няма да бъдат забравени от съотборниците и те ще очакват с нетърпение още географски приключения. НДТ

 


Сходни връзки

ОТБОРЪТ „ХЕМЕГОН НА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" - ТРЕТИ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди