изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:24 EEST
ФОНДАЦИЯ ИЗГРАЖДА ОРАНЖЕРИЯ ЗА РАБОТА НА ХОРА С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ    
ОбществоС цел създаване на работни места за хора с интелектуални затруднения фондация „Св. Николай Чудотворец“ от Добрич ще изгради оранжерия за отглеждане на зеленчуци, съобщи председателят й Мария Методиева.

По думите й, за тази група хора липсата на каквато и да била реализация, липсата на цел и достоен живот, са много мъчителни.
Като начало ще бъде създадена оранжерия, в която хора с интелектуални затруднения могат да работят и се обучават. Началото на набирането на средства за оранжерията ще бъде поставено с благотворителен бал, който ще се проведе на 12 май. Цената на поканата е 60 лева. Ще последват и други инициативи, увери Методиева.
По предварителни разчети, инвестицията е от порядъка на 15 000 лева, с които да се построи оранжерията и да се закупят семената за разсад. Предвижда се оранжерията да бъде на общински терен по улица „Суха река“, зад магазин „Лидъл“. Плановете са да се отглеждат домати и салатки, като продукцията ще се реализира на пазара в Добрич на специално украсена сергия. Бизнес планът за следващите пет години предвижда с печалбата да се направим втора оранжерия - за краставици и лук. След това ще се инвестира в малък цех за зеленчукови заготовки за ресторанти, обясни Методиева.
 Чрез проекти ще се търси дофинансиране за ангажиране на хора, които ще подпомагат младежите в работата им, както и за администриране, добави още тя. НДТ
 


Сходни връзки

ФОНДАЦИЯ ИЗГРАЖДА ОРАНЖЕРИЯ ЗА РАБОТА НА ХОРА С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди