изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:02 EEST
Reuters: Сеул трябва да плати един милиард долара за разполагането на системата THAAD, заяви Доналд Тръмп    
По света Вашингтон. В интервю за агенция Reuters държавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп увери, че или ще предоговори, или ще прекрати онова, което нарича "ужасна" сделка за свободна търговия с Южна Корея, допълвайки, че Сеул трябва да плати на Вашингтон сумата от един милиард долара за разполагането на системата за противоракетна отбрана THAAD.

Тръмп определи сключения преди повече от пет години търговски пакт с Южна Корея като „неприемлив“ и заяви, че ще се работи за предоговарянето му – по същия начин, по който администрацията му завърши преработването на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) с Канада и Мексико.
За търговското споразумение между САЩ и Корея (КОРУС), Тръмп хвърли вината на неговата противничка на президентските избори през 2016 г. Хилари Клинтън, която като държавен секретар представи окончателния вариант на търговския пакт.
"Това е неприемлива, ужасна сделка, направена от Хилъри. Или ще я предоговорим, или ще я прекратим“, категоричен бе републиканецът. Тръмп.
По отношение на THAAD, която е в процес на разгръщане в Южна Корея с защита от потенциална ракетна атака от страна на Северна Корея, ще струва около милиард долара.
"Информирах Южна Корея, че би било целесъобразно да плащат. Това е система за милиарди долари", припомни Тръмп. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Reuters: Сеул трябва да плати един милиард долара за разполагането на системата THAAD, заяви Доналд Тръмп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди