изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-01 @ 03:56 EEST
ОТДАВАТ ПОД НАЕМ ЯЗОВИРИТЕ "ПОЛК. ИВАНОВО" И "КАРАПЕЛИТ"    
Лов и риболовДа бъдат отдадени под наем язовирите "Полковник Иваново" и "Карапелит", които се намират в землищата на едноименните села, гласува на заседание Общинският съвет на Община Добричка. Решенията бяха взети, тъй като има постъпили искания за тяхното наемане. Отдаването под наем на язовири не е включено в Програмата за управление и разпореждане с общински имоти за 2017 година, се посочва в докладите записки на кмета инж. Тошко Петков.

И двете съоръжения ще бъдат отдадени за 10 години.
Язовир "Полковник Иваново" е с площ 14, 565 декара. Той е от средните микроязовири в общината - обемът му е около 35 000 кубика вода. Пълни се от естествения водосбор от околните площи и от няколко малки изворчета. Язовирът е затлачен и водният му обем е по-малък от проектния. ОбС определи начална тръжна цена в размер на 50 лева на месец.
Язовир "Карапелит" пък е един от големите микроязовири на територията на общината - той е с площ 37,021 декара, обемът му е около 100 000 куб. м вода. Както и съоръжението в землището на село Полковник Иваново и това се захранва от естествения водосбор на околните площи и малки изворчета, то също вероятно е затлачено. ОбС определи началната тръжна цена да е в размер на 50 лева на месец.
Кметът инж. Тошко Петков сподели, че до момента в общината два язовира са отдадени на концесия, а един - под наем. НДТ
 


Сходни връзки

ОТДАВАТ ПОД НАЕМ ЯЗОВИРИТЕ "ПОЛК. ИВАНОВО" И "КАРАПЕЛИТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди