изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:29 EEST
Роналдо почти класира Реал (Мадрид) на финала в Шампионската лига (ВИДЕО)    
Спорт Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) е само на крачка от финала в Шампионската лига. Белия  балет разби градския съперник Атлетико с 3:0 в мадридското дерби от полуфиналите на Шампионската лига. В герой на вечерта се превърна Кристиано Роналдо, който заби и трите гола за успеха.


Белия балет натисна още след първия съдийски сигнал на англичанина Мартин Аткинсън. В 7-ата минута Карвахал проби отдясно и центрира перфектно пред вратата на „дюшекчиите“. Там Карим Бензема можеше да открие резултата, засече топката, но прекалено слабо.

Само 3 минути по-късно „Сантяго Бернабеу“ избухна в аплодисменти. Кристиано Роналдо засече с глава прекрасно центриране отдясно на Каземиро и прониза Ян Облак за 1:0!  В ситуацията останаха сериозни съмнения, че португалската звезда е бил в засада, но съдията призна гола.

После Кевин Гамейро можеше да изравни, но в последния момент Кейлор Навас го изпревари и изби пред крака му.
В 24-ата минута Лука Модрич стреля коварно от границата на пеналта и Облак с върха на пръстите си изби в корнер опасния шут.

Пет минути по-късно Роналдо финтира Ернандес по лявото крило и центрира пред вратата. Бензема засече със задна ножица, но не можа да намери целта. Малко преди почивката Дани Карвахал получи контузия след сблъсък със Саул и трябваше да бъде заменен.

През второто полувреме играта беше по-предпазлива, а головите положения пред двете врати липсваха.

В 73-ата минута Реал нанесе вторият си удар. Бензема се пребори с Диего Годин за една топка  и подаде надясно към Кристиано Роналдо. Луис се намеси лошо в случая, мегазвездата на Белия балет пое топката и прониза за втори път безпомощния Облак за 2:0.

В 86-ата минута гилотината се спусна за трети път над Атлетико- Резервата Лукас Васкес достигна една почти безнадеждна топка на аутлинията и я върна към непокрития Роналдо. Кристиано нямаше как да сбърка от абсолютно чиста позиция, стреля и оформи с лекота своя хеттрик  - 3:0!

Реал (Мадрид) няма загуба на своя „Сантяго Бернабеу“ в Шампионската лига от 2015 година, а преди това от 2010 година насам само Барселона е успял да спечели като гост на "кралския" клуб в турнира. След загубата от Шалке 04 с 3:4 на 10 март 2015 година в 1/8-финален реванш 13 отбора са гостували на „Бернабеу“ - 13 победи за "белия балет" и 2 равенства с г.р. 37:7.

Реал (Мадрид) може да стане първият отбор, който ще защити титлата си в турнира. „Кралският” клуб слага край на мечтите на Атлетико за трофей от турнира в последните три сезона – два пъти на финал и веднъж на четвъртфинал. Двата тима се сблъскват за пети път на елиминации или финал и четвърти пореден сезон на най-престижния европейски клубен турнир, като Реал е печелил всичките четири дуела досега.

За първи път тимовете се изправят един срещу друг през сезон 1958/59 на полуфинал. Тогава си разменят по една победа – 2:1 за Реал и 1:0 за Атлетико, но тъй като не важи правилото за голове на чужд терен, се налага трети мач в Сарагоса, спечелен от „кралския” клуб с 2:1. Преди финала в Лисабон през 2014 година двата тима не се бяха срещали в Европа от 55 години.
Финалът помежду им в Лисабон през 2014 година първи между отбори от един град в историята на турнира.
Двата тима са се срещали общо 205 пъти във всички турнири – 104победи за Реал, 51 успеха за Атлетико и 50 равенства.

Реал е на полуфинал в турнира за седма поредна година – рекорд в тази надпревара. Това е общо 12-о участие на Реал на полуфинал в ШЛ – също рекорд и с едно участие повече от Барселона. При 5 от тези 12 случая Реал се класира за финал и във всички печели трофея.

Иначе това е общо 28-о участие на Реал в полуфинал на КЕШ/ШЛ – 14 класирания на финал и 13 отпадания досега. Отборът има 2 продължавания в последните си 7 полуфинални дуела.

Реал е непобедим този сезон в турнира – 8 победи и 3 равенства. „Кралският” клуб спечели 31 от последните си 36 домакинства в Европа. „Белият балет” за пети път ще играе полуфинал в Европа срещу испански тим.

Реал е непобеден в последните си 8 мача срещу испанци в Европа от поражението от Барселона с 0:2 през 2011 година.
Кристиано Роналдо има 21 гола в 28 мача срещу Атлетико.

За Атлетико това е шесто участие на полуфинал в КЕШ/ШЛ – 3 класирания на финал и 2 отпадания до момента. Само в Шампионската лига – 4 победи и 1 равенство.

”Дюшекчиите” само веднъж са играли на полуфинал срещу испанци – 4:1 у дома и 1:0 като гости на Валенсия през сезон 2011/12 в Лига Европа. Реваншът ще бъде последения мач на „Висенте Калдерон” в евротурнирите.

РЕАЛ (МАДРИД) - АТЛЕТИКО (МАДРИД) 3:0

1:0 Кристиано Роналдо (10), 2:0 Кристиано Роналдо (73), 3:0 Кристиано Роналдо (86)



Резултат с изображение за real logoРеал (Мадрид): Кейлор Навас, Даниел Карвахал (46-Начо Фернандес), Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело, Лука Модрич, Каземиро, Тони Кроос, Иско (67-Марко Асенсио), Карим Бензема (78 - Лукас Васкес), Кристиано Роналдо
Контузени: Гарет Бейл, Пепе и Фабио Коентрао
Наказани: няма 

Резерви: Касиля, Ковачич, Хамес, Мората.

Треньор: Зинедин Зидан (Франция)

Резултат с изображение за аtletico madrid logoАтлетико (Мадрид): Ян Облак, Филипе Луис, Лукас Ернандес, Диего Годин, Стефан Савич, Яник Ферейра Караско (67 - Анхел Кореа), Саул Нигес (58-Николас Гайтан), Габи, Коке, Антоан Гризман, Кевин Гамейро (57-Фернандо Торес)
Контузени: Хуанфран, Хосе Хименес, Шиме Върсалко

Резерви: Мойя, Родригес, Мендеш, Тейе.
Наказани: няма
Треньор: Диего Симеоне (Аржентина)

Баланс между отборите в Европа: 8 мача, 5 победи за Реал, 2 равенства и 1 успех за Атлетико, г.р. 13:5
Баланс между двата тима на „Бернабеу” в Европа: 3 мача, 3 победи за Реал

http://www.blitz.bg



ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - власт
 


Сходни връзки

Роналдо почти класира Реал (Мадрид) на финала в Шампионската лига (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди