изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:51 EEST
Много добро е състоянието на пшеницата от нова реколта в област Добрич    
ЗемеделиеСъстоянието на посевите с пшеница и ечемик в област Добрич е много добро и добро, съобщиха от областната дирекция „Земеделие“.
Като много добро се определя състоянието на 50 на сто от посевите с пшеница, а останалите са в много добро, посочи старши експертът Веселин Овчаров. Не се отчита промяна в сравнение с констатациите от първия обход, извършен в началото на април.

Сега пшеницата е във фаза начало на вретенене. В отделни полета има кафява ръжда. Наблюдават се обикновена житна пиявица и листна въшка. Установените болести и неприятели  са под прага на икономическа вредност, сочи още обследването.
В област Добрич, която е най-големият производител в страната на пшеница, площите със зърнената култура през тази стопанска година надхвърлят 1 200 000 декара, а с ечемик са близо 29 хиляди декара.
С рапица са засети 170 хиляди декара. Маслодайната култура също е в добро състояние, сочи анализът. Тя е в началото на цъфтеж. Има полета,  където растенията са нападнати от рапичен дървояд, но вредителят е под прага на икономическа вредност. В голямата си част полетата нямат болести и неприятели.  НДТ



 


Сходни връзки

Много добро е състоянието на пшеницата от нова реколта в област Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди