изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-30 @ 22:12 EET
ДВАМА КЛИМЕНТОВЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ В КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР    
ОбразованиеДвама ученици от пети клас в СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич ще участват в обучение в единствения в Европа космически лагер, създаден по модел на NASA, съобщиха от училището.


Space Camp Turkey e един от трите такива центъра. Той се намира в град Измир, Турция и функционира като учебно-тренировъчен лагер. Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с интереси в науката да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията.
Всеки ученик между 9 и 15 години може да участва в програмата чрез конкурс. Той стартира в края на октомври всяка година и включва писане на есе или изготвяне на видео есе по една от три спуснати теми. След определен подбор всички класирани получават място в квотата за съответната година, а най-добрите есета Център за творческо обучение възнаграждава с пълна или частична стипендия за участие в програмата.
Димитър Минков от V а клас участва с есе на тема: „Моята Земя след 300 години“, а Мелиса Янакиева от V в клас с есе на тема: „Аз пътувам през „тунел“ на времето“. Техен ръководител е преподавателката им по български език и литература – Радостина Калчева. Най-високо са оценени 25 финалисти, с които ще бъде направено събеседване, след което ще бъдат разпределени стипендии: съответно 3 пълни, 6 от 50% и 2 частични от 25% за космическия лагер.
Сред тези 25 финалисти е и Димитър Минков. Мелиса Янакиева също е класирана за участие в космическия лагер, но без стипендия. Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. „Горди сме с нашите креативни деца! Благодарим на г-жа Калчева за усърдната и работа с децата! Благодарим за доверието на родителите, да поверят децата си на училище „Св. Климент Охридски“ в град Добрич“, заявяват от училището. НДТ
 


Сходни връзки

ДВАМА КЛИМЕНТОВЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ В КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди