изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:47 EEST
ВКУПОМ КЪМ ЕВРОПА    
СпортНещо невиждано, но хубаво се случва в българския волейбол напоследък. Четири български тима от Суперлигата при мъжете заявиха готовност да играят в евротурнирите наесен!

Първо решението си обявиха от ЦСКА и то още преди да знаят за крайното си класиране в Суперлигата. Червените се стягаха и за Шампионска лига, но след отпадането им в плейофите в първенството, те завършиха със сребърните медали. Така армейците ще имат възможност да се доказват отново във втория по сила европейски турнир - за Купата на ЦЕВ. Дали техния пример бе „заразителен“, или се получи нещо друго, но армейците бяха последвани от почти всички призьори в Суперлигата.
Първо новината за Европа дойде от носителя на титлата Нефтохимик 2010 (Бургас), като ръководството на клуба заяви, че ще участва в Шампионската лига. Историческо решение за бургазлии, което получи подкрепата на местната общественост. Няколко дни по-късно, хубавата вест съобщи и кметът на Монтана Златко Живков, който заяви, че игралият на два финала, съответно в първенството и за Купата  тим на Монтана също ще участва в Европа. Еуфория в Северозапада, сдържана радост на изток…Така двата клуба, шампион и бронзов медалист, които до скоро изобщо не мислеха за такива начинания и отхвърляха тази възможност като неприемлива, сега ще представят България на европейска сцена.
Въпросителната остава само около носителят на Купата на България Добруджа 07 (Добрич). От клуба обявиха, че следващата седмица ще разискват тази възможност. Нормално, време за решения има, като крайният срок за подаване на заявка е след месец. Но дори и Добруджа 07 да се откаже от Европа, има кой да заеме тяхното мястото. Още преди месец президентът на Левски София, Владимир Николов също обяви, че „сините“ искат да участват в Европа наесен. Само че, Левски завърши на шесто място в крайното класиране на Суперлигата. Така левскарите се явяват пети роден отбор - кандидат, а страната ни има право на четири квоти!
Пет възможности за четири места! След като години наред волейболът ни на клубно ниво беше почти умрял и нямаше желание за евротурнирите, сега наплив е огромен. Даже не стигат местата, има и в повече! Явно моментът за нещо ново, качествено и на по-високо ниво е назрял. Може би сме стигнали да едно възраждане на родния волейбол. А Общини и местен бизнес най-накрая си подадоха ръка и нещо започна да се случва.
Видя се в Добрич, Монтана, а сега и в Бургас, където волейболът се превърна в местна гордост и получи подкрепа на местната общественост. А за грандовете ЦСКА и Левски няма нужда да говорим, защото Европа винаги е била цел при финансово благополучие.Положителната тенденция е на лице, желание има, ентусиазъм също.
Финансово нещата започват да се получават. Основата - привличане на опитни играчи също. Остава, всичко това наистина да се случи, и думите да станат на дела.. България отново да се радва на клубен волейбол в Европа, а нацията ни да се гордее с волейболните си таланти. BGvolleyball.com
 


Сходни връзки

ВКУПОМ КЪМ ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди