изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:09 EEST
ДЕВЕТО ИЗДАНИЕ НА „ПРАЗНИК НА ГЪРНЕТАТА – КУЛИНАРНАТА АКАДЕМИЯ НА ДОБРУДЖА”    
НовиниОбщина Крушари кани на 17 юни почитателите на автентичната добруджанска кухня на  Деветото издание на Празника на гърнетата – Кулинарната академия на Добруджа. Домакини на Празника са жителите на село Коритен, родното място на народната певица Добра Савова, която преди броени дни навърши 85 години. Юбилеят на почетния жител на община Крушари е повода, който определи мястото на провеждането на тазгодишното издание на конкурса.


Заявки за участие от фолклорни групи, танцови състави, пенсионерски клубове и други колективи се приемат от днес в община Крушари, като заявките могат да бъдат пратени по пощата или на електронния адрес на община Крушари.
Предварително вече е заявено участие на певчески групи и фолклорни състави от областите Добрич, Силистра и Варна и Плевен.
Всички участници ще имат възможност да покажат кулинарните си умения с приготвени от тях ястия по автентични рецепти – салати, сладкиши, основни ястия, мезета, баници, питки,  погачи, кавърми, милини, разядки, вина и ракии. Най-оригиналните ястия, приготвени задължително в тава, чувен, тиган, сач, гърне, ще бъдат отличени с предметни награди, а най-стилната етнотрапеза ще бъде премирана с парична награда.
За пръв път гости на фестивала ще бъдат и руски туристи, почиващи в курортния комплекс „Камчия”.
В навечерието на празника, на 16 юни на площада в село Крушари ще бъде представен голям концерт от самодейците от НЧ „Йордан Драгнев – 1984” и Клуб за народни танци от гр.Плевен.
Пълна информация за Празника на гърнетата може да бъде намерена на официалния сайт на община Крушари. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕВЕТО ИЗДАНИЕ НА „ПРАЗНИК НА ГЪРНЕТАТА – КУЛИНАРНАТА АКАДЕМИЯ НА ДОБРУДЖА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди