изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:49 EEST
Християните в Сирия: Страната ще възкръсне с помощта на Русия (ВИДЕО)    
По света В Сирия живеят голям брой християни. Страната е център на древния православен Антиохийската патриаршия. Празникът Възкресение Христово се отбелязва мащабно в различни провинции и градове. „Руская весна” засне репортаж в дните на честването на православния Великден в Латакия на 16 април 2017 година. Във видеото е Манастирът Живоносният източник на Пресвета Богородица в Латакия. До 2013 година в Сирия са живеели 3 000 000 християни. През 2017 година са останали под 700 000. Архимандрит Михаил (Якуб Юсеф Джордж) разказва:

„В Сирия настанаха много мрачни времена. Има някои в този свят, които не искат ние в Сирия да живеем като хора. Ръководството на нашата страна имаше нужда от помощ, затова се обърна към Русия, като приятелки и братя. Затова ролята на Русия в Сирия е като Благодатния огън на Възкресение Христово, който осветява цялата земя и храма. Ще ни донесе светлина и мир. Както Исус е възкръснал от мъртвите, така и Сирия ще се възроди с помощта на Русия. Ние вярваме в това. Исус Христос не само, че възкръсна, но и възкръсна във всеки един от нас и ни дава светлина, надежда и благополучие. Вчера цяла нощ се молихме, въпреки условията, в които се намираме. Хората идват в храма за Великден. Те всичките търпят и се молят, затова има надежда за бъдещето. Сирия е нашият общ дом, който посреща като гости всички, почукали на вратата му. Ние посрещаме Русия като наш брат, като стопанин на дома. Днес нашият президент и президентът на Русия Владимир Путин много помогнаха на нашия народ. Ние никога няма да забравим това и винаги ще помним”.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Християните в Сирия: Страната ще възкръсне с помощта на Русия (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди