изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:59 EET
ТАСС: Двама туристи са загинали в планините на България    
НовиниСофия. Двама туристи, мъж и жена, са загинали в Стара Планина в България, предаде ТАСС.

„Телата на двамата туристи, мъж и жена, бяха открити днес в района на връх Малък Купен в Стара планина“, пише в официално съобщение на Планинската спасителна служба. По предварителна информация, инцидентът с туристите, загубили се в мъглата, се е случил вчера. Една от жените се е подхлъзнала и е паднала от скала, а спътникът ѝ се е опитал да ѝ помогне и също е паднал.
Разследването на инцидента продължава. http://www.focus-news.net

Мъж и жена са загинали навръх Гергьовден в Стара планина в района на връх Малък Купен а път към връх Ботев, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК. Труповете са открити днес по обяд – към 11.10 часа най-напред е намерено мъртвото тяло на мъжа, а след час – към 12.15 часа, и това на загиналата жена.

Двамата заедно с още една жена са тръгнали в събота от хижа „Амбарица“ към хижа „Дерменка“, но са се изгубили, и затова се отправили към връх Ботев, но заради лошото време са поели в обратна посока. в района на връх Ламък Купен загиналата жена се е подхлъзнала и паднала в стръмното дере, а мъжът е тръгнал след нея, но си е случила крака. Втората жена от групата туристи е продължила да върви цяла нощ и чак в неделя сутринта около 9.30 часа се е добрала силно измръзнала и в шок до хижа „Добрила“, но е успяла да посочи къде точно да търсят двамата й закъсали спътници. Труповете на мъжа и жената са открити от техен роднина.

Сигналът към ПСС е подаден в неделя около 6 часа сутринта, след което веднага се сформират екипи, които да издирват загубилите се в Стара планина туристи. В акцията се включват спасители от отрядите в Сопот, Карлово, Калофер и Пловдив, които ще свалят телата на двамата загинали. Тъй като мястото, където те са намерени, е доста отдалечено, е възможно транспортирането да продължи до късно вечер или дори до полунощ, уточниха от спасителните отряди.  https://trud.bg

 


Сходни връзки

ТАСС: Двама туристи са загинали в планините на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди