изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:16 EEST
ДЕСЕТКИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ШЕСТВИЕТО НА „БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК“ В ДОБРИЧ /СНИМКИ/    
ОбществоДобрич се присъедини към световната инициатива „Безсмъртния полк“. Десетки българи и руснаци шестваха в града, носейки портретите на своите родственици, участвали във Втората световна война. Организатор на шествието в Добрич бе руски клуб „Березка“. Неговият председател Лариса Димитрова също носеше портрета на своя дядо, участвал във войната.


Наталия Илина е рускиня, която живее в Добрич. С гордост показваше портретите на своите родители, участвали във Втората световна война. Баща й Николай Андреич се е сражавал на бойното поле, а майка й Галина Василиевна е била старши сержант в санитарна служба. „Трябва да отдаваме почит на хората, много от които са дали живота си, за да можем ние да живеем спокойно. За да не се повтори никога адът от 40-те години“, сподели Илина.
Бащата на Слави Славов – Тодор, е участник в първата фаза на Втората световна война. Раняван е два пъти. Сподели, че се включва в шествието „Безсмъртния полк“, защото трябва да помним милионите жертви, които даде Европа във войната.
С портрета на своя дядо, сражавал се във войната, бе и Анатолий Василевич Семченко - началник на администрацията на руския град Тамбов. Той води делегация от побратимения на Балчик руски град, която също се включи в шествието. „За нас няма значение дали загиналите са руснаци или българи, всички са участници в „Безсмъртния полк“, сподели той.
Шествието тръгна от храм „Свети Георги“ и продължи до паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на  Втората световна война, където се вля в общоградското поклонение по повод Деня на победата и Деня на Европа. НДТ



 


Сходни връзки

ДЕСЕТКИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ШЕСТВИЕТО НА „БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК“ В ДОБРИЧ /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди