изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:26 EET
350 ДУШИ ДОБРУДЖАНЦИ СА ЗАГИНАЛИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА /СНИМКИ/    
ОбществоС общоградско поклонение в Добрич бе отбелязан 9 май – Ден на победата и Ден на Европа. То се състоя пред Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на  Втората световна война.


Архиерейският наместник Иван Дойчев и отец Стоян Димов отслужиха заупокойно молитва.
 „Днес, когато след 72 години отново се връщаме към паметния край на Втората световна война, повече от всякога ми се иска да кажа на всички мои съграждани да приветстваме живота, правото на всяко човешко същество да живее, да се развива, да обича, да бъдем осъзнати в силата си, да не забравяме, че всеки носи своята лична отговорност с мисъл и действия“, каза в тържественото си слово кметът Йордан Йорданов.
Той призова да не забравяме, че силата не е във властването над другите, не е в безцеремонните прояви на контрол, а в желанието да подкрепиш другия в свободата на избора му. „Уверени в собствената си уникалност и значимост да бъдем силни и обичащи“, призова в словото си Йордан Йорданов.
На поклонението присъстваха също народните представители Живко Мартинов и Даниел Петков, Оксана Жерновая – консул в Генералното консулство на руската федерация във Варна, областният управител Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общински съветници, почетни граждани, ветерани от войната, представители на политически партии и движения, обществени организации, културни и образователни институции. Сред гостите бе и делегация от руския гад Тамбов.
В поклонението участва и 95-годишният Йордан Петров, който е участвал в бойните действия. Сподели, че продължава да се буди нощем от спомена за зверствата на войната.
С едноминутно мълчание и падане на колене бе почетена паметта на загиналите. Поднесени бяха цветя и венци пред паметника, издигнат в памет на около 350 добруджанци, убити по време на Втората световна война.
Почит бе отдадена и пред паметника на Съветската армия. НДТ

 


Сходни връзки

350 ДУШИ ДОБРУДЖАНЦИ СА ЗАГИНАЛИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди