изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:43 EEST
ОТЛИЧИХА НАЙ-ДОБРИТЕ В ДОЕНЕ НА КОЗИ И СТРИГАНЕ НА ОВЦЕ    
ОбществоНа Гергьовден в Шабла бе организирано Гергьовденско веселие, на което по стара българска традиция се завъртяха чевермета, присъстващите имаха възможността да се претеглят на кантар, а момите и девойките да се залюлеят на люлки. Бе експонирана фотоизложба, посветена на развитието на животновъдството в региона.

Богато подредени и естетично оформени бяха щандовете на участниците, които с желание и старание се включиха и в надпреварата за най-добър обреден хляб. Наградата отиде при читалището в село Ваклино.
Най-атрактивно бяха състезанията по ръчно доене на кози и стрижбата на овце. Комисия в състав: Христо Димов – председател и членове д-р Мария Ноева и Живко Янев отсъди за победител Иван Върбанов от Шабла в състезанието по ръчно доене на кози. Той издои 2, 200 л. мляко и се нареди първи, следван от Мустафа Адил от село Горун и Вълчо Вълчев от село Крапец.
Отново Иван Върбанов - за 12.45 мин. отвя конкуренцията и стана победител в стригането с ножица. След него се наредиха Спас Спасов от село Горун, който отстрига най-много вълна, 3,500 кг. и Вълчо Вълчев от село Крапец. При награждаването на победителите, Спас Спасов обяви, че дарява своята парична награда на нуждаещ се жител на Общината.
В състезанието по машинна стрижба на овце участваха Атанас Бойчев и Петър Петров, които имаха за задача да отстрижат по две овце. Победата отиде при Атанас Бойчев. НДТ
 


Сходни връзки

ОТЛИЧИХА НАЙ-ДОБРИТЕ В ДОЕНЕ НА КОЗИ И СТРИГАНЕ НА ОВЦЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди