изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:14 EEST
КОНЦЕРТ НА АБИТУРИЕНТИТЕ НА УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВАТА /СНИМКА/    
КултураЗрелостниците на СУ „Св. Кл. Охридски“ представиха впечатляващ спектакъл от музика, танц и много талант на сцената на Младежкия център в Добрич. Това е поредната им изява, след като преди седмица в Министерството на образованието и науката бе открита изложба, в която са представени творби и на дванайсетокласниците. Над петдесет младежи завършват 12-и клас в училището по изкуствата.


Някои от тях са с профил музика, други с хореография, а трети – с изобразително изкуство. Всички обаче пяха и танцуваха заедно на сцената тази вечер. Учениците с хореографски профил са увлекли в танца и съучениците си – художници, и заедно с много страст и можене, танцуваха народни танци, сиртаки, хип хоп. Певците завладяха публиката с брилянтните си вокални изпълнения.
Изненада за всички бе космополитното изпълнение на „Йовано, Йованке“, съчетало фолклор с поп и джаз, народни с електрически и класически инструменти.
Концертът завърши с култовата песен „Оставаме“ от българския филм „Оркестър без име“, с която абитуриентите си казаха „Сбогом“ с училищната сцена. Изпращането на абитуриентите от училището по изкуствата ще е на 15 май, а балът – на 23 май, съобщи директорът Маргарита Манева. НДТ


 


Сходни връзки

КОНЦЕРТ НА АБИТУРИЕНТИТЕ НА УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВАТА /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди