изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:38 EEST
ВАС ПОТВЪРДИ ИЗБОРА НА СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ МК „СИЛЕН БАЛЧИК”    
Ред и сигурностВърховният административен съд потвърди постановление на магистратите от Административния съд в Добрич, с което бе потвърдено решението на ОИК Балчик за определяне на избраните общински съветници на изборите на 2 октомври миналата година. Частичните местни избори се проведоха в морската община, след като съдът касира вота от 2015 г.

Делото бе образувано по жалба на двама от кандидатите за общински съветници от местната коалиция „Силен Балчик” – Кирил Кирев и Пламен Парушев.
В жалбата си Кирев твърди, че,  съгласно протокола на ОИК, има 138 преференциални гласа, което го дели с много малко гласове, от третия избран от коалицията общински съветник Виктор Лучиянов, респективно от ефективното реализиране на неговия избор.  Парушев твърди, че е получил 139 предпочитания, подадени във всички секции.
След извършения оглед и преброяване на действителните бюлетини с отбелязаните в тях преференции за кандидатите на МК „Силен Балчик“ съдът установи, че има неправилно отчетени бюлетини. Според тях, Кирев изпреварва по резултат Парушев, както и Христов изпреварва по преференции Виктор Лучиянов.
ВАС определи като правилно решението на съда в Добрич, който отмени разпределението на преференциите, дадени за кандидатската листа на местната коалиция „Силен Балчик“. Това обаче не променя избраните общински съветници от местната коалиция, които влизат в местния парламент – Даниела Пеловска, Христо Христов и Виктор Лучиянов.
Съдът прие, че е допусната грешка в пресмятането, която следва да бъде коригирана в протокола на ОИК Балчик. Тя обаче не води до промяна на изборния резултат и избраните общински съветници, решиха магистратите.
Върховният административен съд потвърди решението на АС – Добрич. Той осъди Парушев да плати по 500 лева на Пеловска, Христов и Лучиянов за разноски за адвокатско възнаграждение. НДТ
 


Сходни връзки

ВАС ПОТВЪРДИ ИЗБОРА НА СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ МК „СИЛЕН БАЛЧИК” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди