изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:25 EEST
ПРЪСКАТ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В КВАРТАЛИТЕ    
ЗдравеПриключила е обработката на зелените площи в централната част на Добрич против кърлежи, съобщиха от общинската администрация. Общината има сключен договор за дезакаризация, дератизация, дезинфекция и дезинсекция на зелени площи и обекти общинска собственост.

Обработките започнаха в края на април. Вече са напръскани зелените площи в градския парк „Свети Георги”, както и детските площадки в централната част на града. Обработени са площадките в квартал Балик, район 2. Предстои третиране на площите в кварталите Дружба, Добротица и Югоизток, съобщиха от общинската администрация.
Обработките се извършват в утринните часове. Ако условията не са благоприятни и вали дъжд, духа вятър или растителността е силно овлажнена, обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия, посочиха от Общината.
Оттам предупреждават гражданите да избягват отстраняването на кърлежи в домашни условия и незабавно да потърсят лекарска помощ.
По данни на Регионалната здравна инспекция, през 2016 г. са съобщени с бързи известия 87 ухапани от кърлежи лица. От тях 17 са били в град Добрич. През годината в областта са регистрирани 17 заболели от Лаймска болест и един от Марсилска треска. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЪСКАТ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В КВАРТАЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди